fbpx

header

Film „Ajfel“ od 6. januara u bioskopima

Ne postoji osoba na svetu koja ne zna za Ajfelov toranj, ali malo ko zna detalje života čoveka koji ga je osmislio i dao svetu ovo arhitektonsko čudo koje je simbol Pariza, Francuske i romantike.

 

Film „Ajfel“ prikazuje kako je građena jedna od najpoznatijih građevina na svetu. Osim toga prikazana je i ljubavna priča Gistava Ajfela, tvorca tornja. Gledaoci će imati priliku da do detalja saznaju ko je žena koja je inspirisala Gistava da ostvari sve svoje arhitektonske ideje na pravu stranu i pretoči čuda u stvarnost.

 

Glavne uloge kroz ovaj projekat poneli su Romen Diris i Ema Maki koju već znamo po rolama u filma Smrt na Nilu i izuzetno popularne serije ‘Seksulano obrazovanje’.

 

 

Film će biti prikazan i kod nas od 6. januara. Publika će tada imati prilike da sazna o malo poznatim detaljima tornja.

 

Ajfelov toranj izgrađen je 1889. godine kao najaktuelniji eksponat svetske izložbe u Parizu. Veoma je interesantno što je njen tvorac Gistav Ajfel prvobitno planirao da svoju kulu izgradi u Barseloni, ali je Španci nisu želeli.

 

Godinu dana kasnije, Gistav Ajfel  je imao težak zadatak da osmisli nešto što će zaseniti sve na svetskoj izložbi u Parizu. Sa visinom od 300 metara na Masovim poljima i dana danas je mesto zbog kojeg turisti obožavaju da posećuju grad svetlosti.

 

U nastavku teksta pogledajte trejler za film „Ajfel“

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište