fbpx

header

Elvis Prisli se vraća na scenu – izašao prvi trejler za biografski film

Elvis Prisli

Ovoga leta na velika vrata stiže biografska drama „Elvis“, o neponovljivom i uvek intrigantnom „kralju popa“ Elvisu Prisliju, a sve kroz prizmu njegovog komplikovanog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom.

 

Objavljen je prvi trejler za nadolazeći biografski film koji režira Baz Luhrman, autor filma “Veliki Getsbi”, koji je u pregovore za biografski film ušao još 2014. godine, a najveći izazov bio je pronaći glumca koji će umeti da dočara Prislijevu harizmu, pa je izbor pao na Ostina Batlera, dok menadžera igra Tom Henks.

 

Od prve Elvisove pesme „Heartbreak Hotel” januara 1956. u istoriji muzike više ništa nije bilo isto, a prva pesma “kralja popa” postala je najveći hit. Njegov način izvođenja i energični pokreti učinili su ga jednim od najpopularnijih izvođača, ali je ostao upamćen kao i jedan od najkontroverznijih.

 

 

U pratnji gitariste Skotija Mura i basiste Bila Bleka, Elvis je između ostalog začetnik rokabilija, ubrzanog spoja kantrija i R&B-a. RCA Victor je sa njim potpisala ugovor po kome će pukovnik Tom Parker biti njegov menadžer sledeće dve decenije.

 

Elvis je kulturna ikona, i jedan od simbola popularne muzike dvadesetog veka. Rođen je 8. Januara 1935. i postao poznat pedesetih i šezdesetih godina dvadesetog veka, prodao je preko 600 miliona ploča i glumio u 33 filma, a umro je od srčanog udara.

 

Elvis je još za života postao legenda: za dvadesetak godina rada objavio je 97 ploča, a na vrhovima top-lista proveo je čak 996 nedelja.

U nastavku teksta pogledajte prvi trejler za film jednostavnog naziva – “Elvis”:

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište