fbpx

header

Druženje u Beogradu povodom Sarajevo film festivala

Sarajevo film festival

U susret 28. Sarajevo film festivalu, u Beogradu je upriličeno druženje u čast nominovanih za nagrade Srce Sarajeva za TV serije.

 

Sarajevo film festival je nagrade za TV serije uspostavio prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana, te podsticaju njihovog međunarodnog plasmana.

 

 

 

-Beograd i Srbija su trenutno jedan od centara najzanimljivijeg i najdinamičnijeg segmenta audiovizuelne proizvodnje, i upravo zbog toga smo odlučili da organizujemo druženje u čast nominovanih iz Srbije za nagrade za TV serije. Nagrade će svečano biti uručene nakon glasanja stručnog žirija od preko 400 profesionalaca iz filmske i televizijske branše iz cijele bivše Jugoslavije. Nagrade za najbolje serije su došle kao kruna jednog procesa koji je na Sarajevo film festivalu počeo prije 7, 8 godina, kada je kroz program CineLink pokrenut dio CineLink Drama za kvalitetne serijske projekte. Danas zaista možemo da kažemo da pariramo najvećim evropskim tržištima, i po pitanju kvaliteta i po pitanju kvantiteta – rekao je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo film festivala.

 

Nagrade za TV serije se dodjeljuju od prošle godine, a ove godine su proširene i biće dodeljene u dve kategorije: za dramske serije i za komedije. U konkurenciji za nagrade za TV serije 28. Sarajevo film Festivala je 17 serija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Kosova i Slovenije.

 

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu će biti dodeljene 14. augusta. Biće dodijeljeno 14 nagrada.

 

 

Nominovane TV serije za nagrade Srce Sarajeva za TV serije su “Advokado”, “Besa 2”, “Blok 27”, “Crna svadba”, “Čudne ljubavi”, “Dolina rož”, “Кljun”, “Leninov park”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Močvara 2”, “Mrkomir I”, “Nečista krv”, “Područje bez signala”, “Složna braća”, “Ubice mog oca 5”, “Šutnja”, “Vreme zla”.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište