fbpx

header

Dragan Bjelogrlić počeo snimanje filma „Lančana reakcija“

Film "Lančana reakcija"

Snimanje novog filma Dragana Bjelogrlića, „Lančana reakcija“, koji pretenduje da bude budući hit, počelo je u Beogradu. Snimaće se na tri lokacije, a predviđeno je da snimanje traje godinu dana.

 

Nakon nekoliko godina priprema i rada na scenariju, u Beogradu je pala prva klapa novog filmskog ostvarenja „Lančana reakcija“, reditelja, glumca i producenta Dragana Bjelogrlića.

 

„Hladni rat se nadvio nad planetom. ‘Gvozdena zavesa’ podelila je evropski kontinent, ali i čitav svet na dva politički i vojno suprostavljena bloka. I jedan i drugi blok poseduje nuklearno naoružanje. Strah od neminovnosti nuklearenog rata dovodi do paničnog pokušaja mnogih zemalja da obezbede ovakvo naoružanje, dok nauka istovremeno pokušava da pronađe lek od nuklearnog zračenja, kao posledice upotrebe atomskih bombi“, ovako počinje glavna linija priče koja prati akcident koji se dogodio 1958. godine u naučnom institutu Vinča nadomak Beograda, a koji simbolično predstavlja početak trke za opstanak u kojoj će se suprotstaviti dva naučnika, dva sveta i dve ideologije.

 

Scenario za ovaj međunarodni projekat potpisuju Vuk Ršumović i Dragan Bjelogrlić, a nastao je po motivima romana „Slučaj Vinča“, profesora Gorana Milašinovića.

 

Proslavljeni francuski glumci Aleksis Manenti, Žeremi Laert i Olivije Bartelemi će nositi neke od glavnih uloga u ovoj francusko-srpskoj koprodukciji, dok će domaću filmsku postavu predvoditi Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Jovan Jovanović i Alisa Radaković.

 

Planirano je da snimanje traje godinu dana na autentičnim lokacijama u Srbiji, Sloveniji i Francuskoj. Reditelj Dragan Bjeloglić predvodi veliki autorski tim koji čine: izvršni producent Goran Bjeloglić, direktorka filma Nataša Višić, direktor fotografije Ivan Кostić, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Marina Medenica.

 

Premijera filma “Lančana reakcija” se očekuje na jesen 2023. godine.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište