fbpx

header

Dodela Oskara ponovo sa domaćinom: Ceremonija u martu

Dodela-Oskara-nagrada-publike

Prvi put od 2018. godine, ceremonija dodele Oskara ponovo će imati domaćina. Kako tradicija nalaže, svečanost će se održati u pozorištu Dolbi.

 

Nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauke zakazana je za 27. mart u Los Anđelesu.

 

Predsednik Hulu Originals & ABC Entertainment, Krejg Ervič potvrdio je vesti o povratku domaćina, ali nije precizirao ko bi to mogao biti.

 

– Možda sam to ja – rekao je Ervič pre nego što je rekao da veruje izvršnom producentu Oskara Vilu Pakeru i dodao:

 

– Vil zaista ima svoj puls o popularnoj kulturi i zabavi. Znam da je mnogo toga na čekanju, ali ćemo uskoro imati više detalja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Academy (@theacademy)

 

U doba stalnih domaćina, Boba Houpa i Džonija Karsona, posao domaćina bio je mnogo zahvalniji i smatrao se za jedan od najpoželjnijih gostovanja u Holivudu. Sada, u doba društvenih medija i neprestanih kritika, ovaj posao postao je nezahvalan i težak.

 

Pravi kraj reda domaćina Oskara desio se 2019. godine, kada je Akademija prvo najavila Kevina Harta koji je kasnije odustao od uloge domaćina. Iz organizacije su ga zamolili da se izvini zbog starih homofobičnih tvitova.

 

U odnosu na prethodnu godinu, gledanost Oskara je porasla 2019. godine . Akademija i ABC su odlučili da i 2020. godina bude bez domaćina. Već 2021. godine, izgubili su više od polovine publike, kada je ceremonija održana na Union Station-u, takođe bez domaćina.

 

Nakon prošlogodišnje dodele Oskara, kritičar Den D’Adario napisao je da je ceremonija bez voditelja bila „izgubljena i bez vodiča“.

 

– Ova godina bi trebalo da posluži Akademiji kao poziv za buđenje, da dovede bilo koga ko može da vodi ceremoniju, ali da uspe da zabavi i gledaoce kraj malih ekrana – rekao je D’Adario.

 

Tom Holand izrazio je interesovanje za „posao“ domaćina, a Akademija ga je kontaktirala da „istraži tu mogućnost“.

 

– Ko ne bi želeo da bude domaćin Oskara? – rekao je Holand o hipotetičkoj prilici.

 

Ej-Bi-Si je objavio da će se Glen Vajs vratiti da režira dodelu Oskara sedmu godinu zaredom. Nominacije će biti objavljene 8. februara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište