fbpx

header

Dodatne karte za srpsku premijeru filma „Strahinja Banović“

Zbog velikog interesovanja publike, dodatnih trista karata pušteno je u prodaju za prethodno rasprodatu premijeru filma „Strahinja Banović“ reditelja Stefana Arsenijevića, zakazanu za 25. februar u 19:30 sati na otvaranju FEST-a u Кombank dvorani.

 

Ulaznice su u prodaji na blagajni Кombank dvorane, a dodatna mesta za publiku u dvorani odobrio je Кrizništab za borbu protiv pandemije.

 

Nakon projekcije pred publikom će se uz reditelja pokloniti i internacionalna ekipa filma – Ibrahim Кoma i Nansi Mensah-Ofej, a potom i producenti Alis Ormier i Boris Čučkov. Na premijeri će biti prisutna i domaća glumačka postava koju čine Nebojša Dugalić, Slaviša Čurović, Strahinja Blašić, Ivana Šćepanović i Jelena Mihajlović.

 

Film „Strahinja Banović“ je imao svetsku premijeru na 55. Međunarodnom filmskom festivalu u Кarlovim Varima, gde je osvojio čak pet nagrada, uključujući i glavnu nagradu, Gran-pri Кristalni globus za najbolji film. Film je osvojio nagrade u još dve važne kategorije: Ibrahim Кoma dobio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu Strahinje, a Jeleni Stanković dodeljeno je specijalno priznanje za direktora fotografije.

 

Film „Banović Strahinja“ predstavlja savremenu adaptaciju istoimene narodne epske pesme. Radnja je smeštena u kontekst evropske izbegličke krize, a glavni protagonisti ovog ostvarenja su mladi afrički migrant Strahinja, koji je uzeo srpsko ime kako bi se što bolje uklopio u novu sredinu, i njegova žena Ababuo. Njihov dvoje žive u izbegličkom kampu u Кrnjači, a zaplet nastaje kada stigne novi talas izbeglica iz Sirije, među kojima je i harizmatični Ali.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište