fbpx

header

„Dnevnici Endija Vorhola“ pretočeni u mini seriju

dokumentarac-dnevnici-endija-vorhola-2022

Rajan Marfi nastavio je da oživljava kulturne i kultne ljude i da transformiše njihove priče u serije. Marfi se udružio sa Netfliksom i napravio dokumentarnu limitiranu seriju o čuvenom pop-art umetniku Endiju Vorholu „Dnevnici Endija Vorhola“. 

 

Od Monike Levinski preko tragično-ljubavne priče JFK Jnr. do Kerolin Beset Kenedi, reditelj je pretočio legendarne dnevnike umetnika u seriju. Za ovo ostvarenje se koristio autobiografijom umetnika kao izvorni materijal.

 

Serijal od šest epizoda nosi naziv „Dnevnici Endija Vorhola“. Autobiografiju je Vorhol napisao uz pomož novinarke Pet Haketa koja je bila njegova dugogodišnja prijateljica. Duže od jedne decenije je Vorhol zvao Pet da joj diktira sadržaj svojih časopisa. Pet je uređivala knjigu i objavila je posle njegove smrti.

 

Serija prati uspone i padove umetnikovog života onako kako ih je on pretočio u knjigu. U dokumentarcu će biti prikazan njegov put do ogromne slave. To uključuje odrastanje u Pitsburgu kod roditelja austrijsko-mađarskog porekla, rad u The Factory studiju, odnose koje je gajio sa Baskijatom i Edijem Sedvikom.

 

 

Takođe, spekulisaće i o tajnim romansama, ističući anegdote i lične priče onih koji su mu bili najbliži. Zamislite Džon Vejters, Debi Hari i Rob Lov.

 

Reditelj Endru Rodi i Rajan Marfi koristili su AI tehnologiju koja oponaša Vorholove govorne obrasce da bi stvorili digitalni glas identičan umetnikovom. On će služiti za čitanje dnevnika.

 

Mnogima je neugodno zbog ove činjenice, ali je Rosi istakao da je Vorhol želeo da bude mašina kako bi imao manje problema.

 

– Imam osećanja, ali voleo bih da ih nemam – prenosi Rosi, dodajući da i Vorholova fondacija podržava seriju.

 

Netflix dokumentarac „Dnevnici Endija Vorhola“ izašao je 9. marta.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište