fbpx

header

Gledajte direktan prenos dodele „evropskih Oskara“

Svečana ceremonija 34. dodele Evropskih filmskih nagrada održaće se 11. decembra, a publika u našoj zemlji biće u prilici da je gleda online i to putem sajta Filmski festival Slobodna zona.

 

Kako je i ove godine pandemija koronavirusa pomrsila konce i poremetila glamuroznu dodelu filmskih nagrada, Evropska filmska akademija odlučila je da dodelu preseli u virtuelni svet. Tako će nagrade biti dodeljene na ceremoniji u svojstvenom hibridnom formatu, sa voditeljima i specijalnim gostima koji će se javljati uživo u studiju. Nominovani, ali i oni koji su trijumfovali u raznim formatima, uključiće se u program putem različitih digitalnih formata.

 

 

Direktor Evropske filmske organizacije Matijas Vauter Krol tvrdi kako su ovo mere predostrožnosti, da bi se u najvećoj meri smanjio rizik od potencijalnog zaražavanja svih učesnika:

 

„U teškim trenucima kao što je ovaj, nadam se pre svega da će ceremonija okupiti evropsku filmsku zajednicu, kao i da ćemo putem direktnog prenosa do što je moguće više ljubitelja filma“, rekao je on.

 

Ceremonija će se održati u monumentalnoj Areni Berlin, a vodiće je nemačka glumica, voditeljka i spisateljica Anabel Mandeng.

 

Mađarska rediteljka Marta Mesaroš ovogodišnja je dobitnica nagrade za životno delo, dok je danskoj rediteljki Suzan Bir pripalo priznanje za dostignuće u svetskoj kinematografiji. Nagrada za inovativni storytelling biće dodeljeno britanskom reditelju Stivu Makvinu za filmski serijal „Small Axe“.

 

Gledajte dodelu Evropskih filmskih nagrada 11. decembra i saznajte ko je osvojio još nagrada za filmska ostvarenja.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište