fbpx

header

Danijel Redklif u ulozi Virda Al Jankovića u biografskom filmu

Danijel-Redklif-film-2022

Američki komičar Vird Al Janković, poreklom iz Srbije, dobiće biografski film. Virda će glumiti britanski glumac Danijel Redklif, poznatiji po serijalu Hari Poter.

 

Produkcija za film „Weird: The Weird Al Yankovic Story“ kreće u februaru.

 

Radnja filma će se fokusirati na Jankovićev život. Baziraće se na njegov uspon i slavu u muzičkoj industriji do Jankovićevih ljubavnih veza sa poznatim ličnostima.

 

– Kada je moj poslednji film, „UHF“, izašao 1989. godine, zakleo sam se svojim fanovima da ću na svake 33 godine snimiti film. Drago mi je da smo tačni kao sat. Oduševljen sam što će me Danijel Redklif glumiti u filmu. Uopšte ne sumnjam da je to uloga po kojoj će ga buduće generacije pamtiti – rekao je Janković.

 

Al Janković je rođen u Americi. Njegovi preci su poreklom sa ovih prostora, odnosno otac mu je Srbin. U Americi je poznat kao pevač, izvođač parodija, producent, glumac. Zbog svog smisla za humor postao je legenda pop kulture.

 

Vird-Al-Jankovic-film-2022

Vird Al Jankovic

 

Osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka stekao je veliku popularnost. Parodije najpoznatijih pesama koje je napravio su ga lansirale među zvezde. Neke od njih su „Beat It“ („Eat It“ u njegovoj verziji) i „Bad“ („Fat“ u njegovoj verziji) Majkla Džeksona, „Gangsta Paradise“ (u njegovoj verziji „Amish Paradise“).

 

Njegovi fanovi su i same poznate ličnosti poput Lejdi Gage, Dejvida Grola, a obožavaoci su bili i Majkl Džekson i Kurt Kobejn.

 

Grol iz „Nirvane“ i „Foo Fighters“-a rekao da je bend napokon uspeo pošto je Al snimio „Smells Like Nirvana“. Lično je zvao Kurta Kobejna za dozvolu za snimanje parodije. Kada je Kobejn pristao pitao ga je: „Parodija neće biti o hrani?“. Janković mu je odgovorio: „Ne, biće o tome da niko ne može da shvati vaše tekstove.“ Kasnije je Kobejn opisao Jankovića kao „muzičkog genija“.

 

Al je tražio i odobrenje od Lejdi Gage da na njenu pesmu „Born This Way“ napravi parodiju „Perform This Way“. Međutim, njen menadžer je tražio da se ista povuče sa Jutjuba je nije bilo konsultacije sa pevačicom. Gaga je ipak sama dala odobrenje da se nastavi sa objavljivanjem jer je veliki fan Jankovića.

 

Vird je uz pomoć društvenih mreža i Jutjuba i objavljivanjem komičnih, ali kvalitetnih snimaka dostigao svetsku slavu. To mu je pomoglo da u karijeri proda neverovatnih 12 miliona albuma.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište