fbpx

header

„Čovek koji je prodao svoju kožu“ od danas u bioskopima

Inspiraciju za film “Čovek koji je prodao svoju kožu“, koji će se u domaćim bioskopima emitovati od 26. maja, rediteljka Kuter Ben Hanija našla je na koži Tima Šnajdera. Njegovu tetovažu na leđima potpisuje belgijski umetnik Vim Delvoje, a to umetničko delo na telu čoveka prodato je kolekcionaru umetnina.

 

Takođe, dodala je jedan bolan trag savremenosti – glavni junak filma je mladi Sirijac koji zbog ljubavi i slobode želi da ode u Evropu. Odlučuje da pretvori svoje telo u prestižno umetničko delo, kako bi osetio slobodan život, no, ubrzo shvata da ono što nosi na svojim leđima nikako nije sloboda.

 

 

Mladi Sirijac je skoro kao savremeni Faust – Biti model blaziranom savremenom umetniku koji mu je istetovirao leđa njegova je prodaja duše đavolu. Tu negde nalazi se poenta filma. Kao da postoje pojedinci od kojih život konstantno nešto uzima, a ništa im ne daje.

 

Kako kaže rediteljka, Tunižanka Ben Hanija, ovaj film je susret dva sveta koji se prožimaju, a upravljani su potpuno različitim kodovima. Sa jedne strane imamo svet elite u kom je sloboda ključni pojam, a na drugoj strani svet preživljavanja koji zavisi od trenutnih događaja i bez mnogo slobode izbora.

 

Jednu od glavnih uloga u filmu tumači i čuvena Monika Beluči, a domaća publika je ostvarenje mogla da pogleda prošle godine na FEST-u. Film je bio i tuniski kandidat za Oskara i kod nas će se prikazivati u mts Dvorani, CineGrand Rakovica, CineGrand Niš, Tuckwood, EuroCinema Subotica, Aleksandar Lifka Subotica,Kulturni centar Gorji Milanovac, a početkom juna naći će se i u SKC Kragujevcu i Kulturnom centru Beograda…

 

U nastavku teksta pogledajte trejler za film „Čovek koji je prodao svoju kožu“:

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište