fbpx

header

Boljšoj balet “Dragulji” na velikom platnu Cineplexx-a

boljsoj-balet-dragulji-cineplexx

Ništa ne asocira na eleganciju scenskog pokreta i senzacionalne kompozicije kao Boljšoj balet. Ovog puta, reč je o triptihu “Dragulji” koji će uživo biti emitovan na velikom platnu Cineplexx-a – u Ušće Shopping Centru, 23. januara u 16h.

Glamurozni Boljšoj balet obeležiće komplementarnosti koje sažimaju dela tri esencijalna kompozitora iz potpuno različitih kultura, muzičkih stilova, ali i krajeva sveta. Koreograf Džordž Balanšin, legenda modernog baleta, vizualizovao je tri scene praćene muzikom koja dočarava smaragde, simbole sofisticiranog Pariza, rubine, naglasak na brz i savremen Njujork, potom dijamante carskog Sankt Peterburga. Čar ovog dragog kamenja protkana je kako kroz stilski izraz Balanšina, tako i kroz kostime u kojima će se publici pokloniti profesionalni plesači.

Boljšoj balet “Dragulji” je, dakle, u svojoj osnovi nastao kao omaž gradovima koji su bili od vitalnog značaja za razvoj plesne karijere Balanšina. Pariz, Njujork i Sankt Peterburg, bili su i nastaviće da budu večni pokretači za svaki umetnički aspekt koga se ovaj koreograf ikada bude dotakao. Upravo o tome svedoči i balet koji ćemo gledati širom otvorenih očiju već u nedelju, 23. januara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište