fbpx

header

Bioskop Zvezda: Pet horor filmova na repertoaru od 5. januara

Sam početak Nove 2022. godine obeležiće projekcije u bioskopuZvezda”, koji je krajem decembra proslavio 60 godina postojanja, a za svoje posetioce pripremio je prave filmske horror poslastice.

 

5. januar – „Wild Strawberries“ (20 h)

 

Delo kojim je Bergman utvrdio status majstora psihološkog filma „Wild Strawberries“ prati profesora Borga (Viktor Sjostrom u svojoj poslednjoj ulozi) na njegovom putu do samospoznaje kroz suočavanje sa prošlošću, svojom samoživošću, netolerantnošću i emocionalnom prazninom.
Bergman majstorski orkestrira izmene događaja i različitih snova razvijajući središnji motiv kroz niz kontrolisanih varijacija i harmonično povezanih kontrasta i paralela.

 

6. januar –“Nosferatu” (20h)

 

Američki nemi crno-beli horror rađen je po romanu Brema Stokera, prati pustolovinu mladića Tomas Hatera. On radi kao prodavac nekretnina i živi srećno sa svojom ženom u Bremenu. Jednog dana njegov psihički nestabilni šef Knok ga šalje u Transilvaniju da potpiše ugovor oko prodaje nekretnina sa grofom Orlokom (grofom Drakulom) koji hoće da kupi kuću u njihovom gradu. Haterove pustolovine na putu do dvorca grofa Drakule ne smete propustiti.

 

7. januar –“Rekvijem za snove” (20h)

 

Sara Goldfrap usamljena je starica čija je glavna životna zanimacija gledanje nagradnog kviza na televiziji i dobar deo dana provodi maštajući o dobijanju glavne nagrade. Njen sin Heri je heroinski zavisnik koji je posećuje samo kako bi ukrao nešto iz stana ili kako bi joj uzeo novac. On sa svojom devojkom Merion i najboljim drugom Tajronom nabavlja veću količinu droge koja je bila namenjena prodaji, ali njihova zavisnost u kratkom vremenu troši svu količinu. Pored toga Sara, sticajem okolnosti, počinje sa nekontrolisanom upotrebom pilula koje joj izazivaju halucinacije i koje će je dovesti u sitaciju da bude poslata na veoma nasilno lečenje.

 

 

8. januar – “Puls” (20h)

 

Film „Puls“ rimejk je cenjenog japanskog horora „Kairo“ Kijošija Kurosave. Kada bežična tehnologija dovede ljude u kontakt sa nezaustavljivom silom koja je odlučno želi da pokori svet, spas je u rukama tinejdžera, jedinih koji mogu da zatvore prolaz pre nego što bude prekasno.

 

9. januar – “Deca vukovi” (20h)

Film prati Hanu koja odlazi na selo da podiže dvoje dece koji su polu vukovi. U ovom bajkovitom okruženju sa stvarnim životnim problemima, mlada majka ne zna kako da podiže decu koja se toliko razlikuju od ostalih i konstantno brine kako će ih okolina prihvatiti. Ovo je jako dirljiva priča o podizanju dece, odrastanju i građenju identiteta.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište