fbpx

header

“Berači snova” kao omaž čuvenim “Maratoncima”

Bližimo se četrdesetogodišnjici od prvog prikazivanja čuvenog jugoslovenskog filma čije replike svi znamo „Maratonci trče počasni krug“, a predstava „Berači snova“ upravo je omaž jednoj od najpoznatijih komedija domaće kinematografije.

 

Reditelj predstave Božidar Đurović imao je ideju da se nadoveže na kultno delo, ali i da nam da novi razlog za smeh.
Pozorišni komad „Berači snova“ Zvezdara teatra govori o raspadu i lomovima unutar jedne porodice, pa u daljoj istanci i jednog društva, i kako su mnoge društvene okolnosti uticali da se uruši čitav poredak.

 

„To je priča o nama, našim kumovima i komšijama, sinovima i majkama, očevima i kćeri, o dedi. Berači snova znaju šta bi i kako bi, ali im nešto ne da, izmiče im sadašnjost dok gledaju u budućnost i pate zbog prošlosti, ne mogu da se probude iako nisu ni zaspali.“ – govori reditelj Božidar Đurović.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jakov Simovic (@jakov_simovic)

 

U središtu priče nalazi se jedna porodica koja želi da se obogati branjem malina. Međutim, maline su puka asocijacija na mnoge društvene, ekonomske i ekonomske teme koje je nemoguće zaobići. Iako su teme teške, publika se nikako neće opteretiti negativnim emocijama jer se sva važna pitanja u predstavi sagledavaju kroz humor.

 

Protagonisti za ovaj komad su pažljivo birani, a u skladu sa time, uloge na sjajan način izvode Biljana Đurović, Hadži Nenad Maričić, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Ivan Jevtović, Siniša Ubović i Joakim Tasić.

 

Ne propustite da pogledate “Berače snova” 10.12. u 19.30.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište