fbpx

header

“Berači snova” kao omaž čuvenim “Maratoncima”

Bližimo se četrdesetogodišnjici od prvog prikazivanja čuvenog jugoslovenskog filma čije replike svi znamo „Maratonci trče počasni krug“, a predstava „Berači snova“ upravo je omaž jednoj od najpoznatijih komedija domaće kinematografije.

 

Reditelj predstave Božidar Đurović imao je ideju da se nadoveže na kultno delo, ali i da nam da novi razlog za smeh.
Pozorišni komad „Berači snova“ Zvezdara teatra govori o raspadu i lomovima unutar jedne porodice, pa u daljoj istanci i jednog društva, i kako su mnoge društvene okolnosti uticali da se uruši čitav poredak.

 

„To je priča o nama, našim kumovima i komšijama, sinovima i majkama, očevima i kćeri, o dedi. Berači snova znaju šta bi i kako bi, ali im nešto ne da, izmiče im sadašnjost dok gledaju u budućnost i pate zbog prošlosti, ne mogu da se probude iako nisu ni zaspali.“ – govori reditelj Božidar Đurović.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jakov Simovic (@jakov_simovic)

 

U središtu priče nalazi se jedna porodica koja želi da se obogati branjem malina. Međutim, maline su puka asocijacija na mnoge društvene, ekonomske i ekonomske teme koje je nemoguće zaobići. Iako su teme teške, publika se nikako neće opteretiti negativnim emocijama jer se sva važna pitanja u predstavi sagledavaju kroz humor.

 

Protagonisti za ovaj komad su pažljivo birani, a u skladu sa time, uloge na sjajan način izvode Biljana Đurović, Hadži Nenad Maričić, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Ivan Jevtović, Siniša Ubović i Joakim Tasić.

 

Ne propustite da pogledate “Berače snova” 10.12. u 19.30.

Povezane vesti

z-cat-atma-makis-zurka-2022

Z-Cat i Atma na Makišu

Nastup Z-Cat i Atma održaće se u 30. jula u Šumskoj stazi na Makišu.   Jana je rođena u Rusiji. Njeno psajtrens putovanje počelo je 2003. godine, kada je upoznala

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Agents-Of-Time-zurka-barutana-2022
Agents Of Time: Italijanski duo stiže u Beograd
Letnji-Gradski-sajam-knjiga-kc-grad-2022
Letnji Gradski sajam knjiga + predstavljanje dve knjige
Omaž-Vasku-Popi-narodna-biblioteka-srbije2022
Omaž Vasku Popi ciklusom „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“
Solomun-apgrade-luka-beograd-2022
Stiže nam novi Apgrade, a sa njim i Solomun!
Radionica-telesne-psihoterapije-2022
Radionica telesne psihoterapije: Naučite da slušate svoje telo

Pozorište