fbpx

header

50. FEST: Ovo su velika imena koja dolaze u prestonicu

50-fest-2022

Jubilarni 50. FEST stiže na velika vrata, i to od 25. februara do 6. marta, unapred obeležen autentičnim sloganom “Novi hrabri svet”.

 

Među mnogim važnim gostima koji će svojim prisustvom uveličati 50. FEST, našu prestonicu će posetiti i italijanski reditelj Paolo Đenoveze i američki glumac Kejleb Londi Džons, dobitnik prošlogodišnje Zlatne palme dodeljene u Kanu.

 

Film Don’t look up! – Da li smo shvatili suštinu?

 

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl je u izjavi za medije najavio i dolazak najpoznatijeg ruskog reditelja – Nikite Mihalkova, naglasivši i da su organizatori u pregovorima sa Oliverom Stounom, američkim rediteljem.

 

„U ovom momentu na vezi smo i sa tri holivudska imena i verujem da će neko od njih takođe biti gost Beograda i jubilarnog FEST-a. Na sve ovo treba, poput navodnika, staviti globalnu situaciju sa koronom, od koje će u mnogome zavisiti mogućost putovanja i realizacija gostovanja“, naveo je Karl.

 

Bioskop Zvezda: Pet horor filmova na repertoaru od 5. januara

 

Ono što je još od informacija trenutno poznato jeste da će filmski festival otvoriti film “Strahinja Banović”, Stefana Arsenijevića, za predsednika žirija je izabran Miloš Biković, kao i činjenica da će Emir Kusturica i Miki Manojlović dobiti priznanja za doprinos svetskom filmu u vidu Beogradskog pobednika.

 

Rebelgrade ekipa će vas blagovremeno obaveštavati o svim novinama vezanim za jubilarni 50. FEST.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FEST Belgrade (@fest_belgrade)

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište