fbpx

header

Novi film u bisokopima: Film “Jazavac pred sudom” od 3. februara

Ekranizija dobro poznate pripovetke Petra Kočića nastale 1903. godine u Beču, doživeće svoju IMAX premijeru 2. februara u 20.30 u Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu.

 

Došlo je vreme da događaje iz života glavnog junaka Davida Štrbaca, koji tuži jazavca koji zauzima njegovo polje kukuruza, gledamo i na filmskom platnu, a ideja je nastala kada su se režiser Marko Vidon i glumica Ema Gojković sreli na snimanju serije “Inflatacija”.

 

Kako je najbolji drug Petra Kočića, Sima Eraković, rekao čuveno delo “Jazavac pred sudom” nastalo je za jednu noć, a sada nam ostaje da vidimo rezultate ažurnog rada ekipe filma, koji je rešio da Kočićevu maestralnost predoči u filmsko platno.
Glumačku ekipu savremene i distopijske adaptacije čuvene pripovetke: Daniel Kovačević, Vanja Nenadić, Ema Gojković, Marko Laptošević, Tamara Radovanović i Saša Kuzmanović.

 

Na adaptaciji scenarija su pored Marka Vindona učestvovali i Ema Gojković, kao i Rastko Jevtović, a ovo dugometražno domaće ostvarenje koje je snimljeno za dva dana u KPGT-u, imalo je premijeru pred beogradskom publikom na prošlogodišnjem 49. Festu.

 

O snimanju filma i ideji za ovo ostvarenje srpska glumica koja živi u Velikoj Britaniji, Ema Gojković, istakla je:

– Kočićeva pripovetka je smeštena u istorijski kontekst, a naša adaptacija može da se dešava bilo kada i bilo gde, zapravo to i jeste hteo reditelj i zbog toga je tako napravio da bude van vremenskog konteksta. To je priča o ljudskoj prirodi koja može da bude stvarna za bilo koju epohu, koja se dešava i dan-danas u raznim državama – objasnila je glumica i scenaristkinja Ema Gojković.

 

Nakon premijere 3. februara, film će se naći na repertoarima svih bioskopa u Beogradu:

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište