fbpx

header

Film “Jagnje” – islandski kandidat za Oskara u bioskopima

Film “Jagnje”, kombinacija horora i folklorne bajke, ovogodišnji je islandski kandidat za Oskara, a gotovo ga je nemoguće sasvim protumačiti bez poznavanja narodnih priča Nordijaca, kojima je priroda satkana u korenu.

 

Film je je premijerno prikazan u Srbiji 3. februara, a do srede svi zainteresovani mogu da odu u “Art bioskop Kolarac” kako bi ga pogledali. Početak je u 18.30 časova.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lamb (@lambmovie)

“Jagnje”, koje je režirao Vladimir Johanson, film je na tragu horor atmosfere sa elementima fantazije, zbog toga je u veoma malo reči, a radnja se odvija kroz poglede, pokrete i prećutne dogovore.

 

Radnja prati farmere Mariju i Ingvara koji žive na izmeštenoj farmi ovaca na Islandu. Ostaju šokirani kada saznaju da je jedna od njihovih ovaca rodila hibrida čoveka i ovce. Bez obzira na sve, zavoleli su hibridno jagnje, ali ništa više nije bilo isto.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lamb (@lambmovie)

U filmu se otvaraju važna pitanja: pitanje majčinstva, života sa gubitkom, gde se završava čovek a gde već kreće jedan svet sa kojim čovek može samo da živi ali ne i da živi u njemu, kako se nositi sa prazninama života…
Numi Rapas (Noomi Rapace), najpoznatija po ulozi Lizbet Salander u trilogiji Milenijum, ovoga puta govori islandski, jezik koji je savladala kada je kao mala živela u ovoj ostrvskoj zemlji.

 

U nastavku pogledajte trejler za film “Jagnje”:

 

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište