fbpx

header

Film “Jagnje” – islandski kandidat za Oskara u bioskopima

Film “Jagnje”, kombinacija horora i folklorne bajke, ovogodišnji je islandski kandidat za Oskara, a gotovo ga je nemoguće sasvim protumačiti bez poznavanja narodnih priča Nordijaca, kojima je priroda satkana u korenu.

 

Film je je premijerno prikazan u Srbiji 3. februara, a do srede svi zainteresovani mogu da odu u “Art bioskop Kolarac” kako bi ga pogledali. Početak je u 18.30 časova.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lamb (@lambmovie)

“Jagnje”, koje je režirao Vladimir Johanson, film je na tragu horor atmosfere sa elementima fantazije, zbog toga je u veoma malo reči, a radnja se odvija kroz poglede, pokrete i prećutne dogovore.

 

Radnja prati farmere Mariju i Ingvara koji žive na izmeštenoj farmi ovaca na Islandu. Ostaju šokirani kada saznaju da je jedna od njihovih ovaca rodila hibrida čoveka i ovce. Bez obzira na sve, zavoleli su hibridno jagnje, ali ništa više nije bilo isto.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lamb (@lambmovie)

U filmu se otvaraju važna pitanja: pitanje majčinstva, života sa gubitkom, gde se završava čovek a gde već kreće jedan svet sa kojim čovek može samo da živi ali ne i da živi u njemu, kako se nositi sa prazninama života…
Numi Rapas (Noomi Rapace), najpoznatija po ulozi Lizbet Salander u trilogiji Milenijum, ovoga puta govori islandski, jezik koji je savladala kada je kao mala živela u ovoj ostrvskoj zemlji.

 

U nastavku pogledajte trejler za film “Jagnje”:

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište