fbpx

header

EXIT nominovan za najbolji festival na svetu

EXIT-najbolji-festival

Čuveni britanski magazin „New Musical Express“ nominovao je EXIT, višestrukog evropskog festivalskog šampiona, za najbolji festival na svetu.

 

Upravo ovom nominacijom za prestižne NME nagrade, EXIT se našao među trenutno najznačajnim svetskim imenima iz muzičke industrije. Neku od njih su Lana Del Rey, Billie Eilish, The Weeknd, Måneskin, BTS, Lil Nas X, Taylor Swift, Liam Gallagher i mnogi drugi.

 

Britanski magazin NME jedan je od najuglednijih svetskih medija. Ima tradiciju dugu čak 70 godina, tokom kojih je pokrivao teme iz oblasti muzike, filma i kulture. NME nagrade uspostavljene su godinu dana nakon osnivanja magazina. Kroz istoriju nagrađivana su velika imena, a neka od njih su Elvis Presley, David Bowie, John Peel, Cliff Richard, Paul Weller, Arctic Monkeys, Muse, Morrissey, Oasis, The Beatles, The Jam, Blur i mnogi drugi.

 

Svečana dodela ovogodišnjih BandLab NME nagrada biće održana 2. marta u dvorani O2 Academy Brixton u Londonu.

 

Na 69. dodeli biće odabrani najbolji iz oblasti muzike, filma, TV-a i gejminga. Čast da bude među kandidatima za NME nagrade, Exitu je stigla nakon najizazovnijeg perioda u muzičkoj industriji. Festival iz Srbije bio je prvi veliki festival na planeti koji se održao od početka pandemije.

 

U kategoriji Najbolji festival na svetu, izbor je pao na 10 manifestacija, među kojima su i Reading & Leeds, Fuji Rock, Wireless i drugi.

 

EXIT je dva puta proglašen za najbolji evropski festival u okviru Evropskih festivalskih nagrada. Proglašen je i za najbolji evropski festival van Velike Britanije, koje dodeljuju Britanske festivalske nagrade. Brojni ugledni svetski mediji, The Guardian, New York Times, CNN, BBC, svrstavali su EXIT u najbolje manifestacije na svetu.

 

Exit festival biće održan od 7. do 10. jula 2022. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi. Prvi hedlajneri 21. izdanja festvala su kralj alternativnog roka Nick Cave i njegovi The Bad Seeds, te miljenik domaće publike Boris Brejcha. Ostala imena, kako navode iz Exit-a, možemo da očekujemo veoma brzo.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište