fbpx

header

Druga sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej“

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” nastavljaju sa svojom nesvakidašnjom kulturnom misijom – održavanjem koncerata u Istorijskom muzeju Srbije.

 

U četvrtak, 10. februara,  u 18 časova nastupiće violinistkinja Dulja Кalamir i flautistkinja Stana Кrstajić. Biće to osmi koncert popularne muzike u okviru drugog ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

 

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296, jer je zbog korone ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova, a cena karte iznosi 250 dinara i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije”.

 

Foto: Promo, Isotijski muzej Srbije

 

Oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u petak 11. februara od 19 časova. Takođe, na tom internet kanalu Istorijskog muzeja Srbije nalaze se snimci svih do sada održanih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

 

Na program najavljenog koncerta Dulje Кalamir i Stane Кrstajić su dela kompozitora Johana Sebastijana Baha, Dejana Despića, Josipa Slavenskog, Vladimira Tošića, Dušana Bogdanovića, Dragane Jovanović i Ežena Isaije.

 

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište