fbpx

header

Druga sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej“

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” nastavljaju sa svojom nesvakidašnjom kulturnom misijom – održavanjem koncerata u Istorijskom muzeju Srbije.

 

U četvrtak, 10. februara,  u 18 časova nastupiće violinistkinja Dulja Кalamir i flautistkinja Stana Кrstajić. Biće to osmi koncert popularne muzike u okviru drugog ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

 

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296, jer je zbog korone ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova, a cena karte iznosi 250 dinara i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka u Istorijskom muzeju Srbije”.

 

Foto: Promo, Isotijski muzej Srbije

 

Oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u petak 11. februara od 19 časova. Takođe, na tom internet kanalu Istorijskog muzeja Srbije nalaze se snimci svih do sada održanih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

 

Na program najavljenog koncerta Dulje Кalamir i Stane Кrstajić su dela kompozitora Johana Sebastijana Baha, Dejana Despića, Josipa Slavenskog, Vladimira Tošića, Dušana Bogdanovića, Dragane Jovanović i Ežena Isaije.

 

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej” je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište