fbpx

header

Dodela nagrada ŽIVA za najbolji muzej i kulturno-istorijsku celinu

Foto: Vladimir Miloradović

Međunarodna fondacija Forum slovenskih kultura dodeliće nagradu „ŽIVA“ za najbolji muzej i kulturno-istorijsku celinu slovenskih kultura 12. januara u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

 

Prvog dana učesnike očekuje otvaranje manifestacije i tom prilikom biće predstavljeni projekti „Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture“ i „Čačak – Srpska prestonica kulture 2023“, a biće predstavljeno i 20 muzeja i kulturno-istorijskih celina nominovanih za nagradu „ŽIVA“.

 

Tim povodom 11. i 12. januara u Muzeju Jugoslavije gostovaće Brajs Vajnert iz organizacije Mjuzeumhek u Njujorku i Кejt Bejli iz Muzeja Viktorije i Alberta u Velikoj Britaniji.

 

Brajs Vajnert će predstaviti iskustva platforme koja širom sveta realizuje ture, radionice i druge programe sa ciljem da različitoj publici na inovativan način približi muzeje i druge institucije kulture, kroz kreiranje jedinstvenog iskustva, edukaciju i zabavu.

 

Kejt Bejli će govoriti o stvaranju izložbe „Curating Alice: Curiouser and Curiouser“ u Muzeju Viktorija i Albert, odnosno o kreativnom procesu, dizajnu i inspiraciji za „spektakularno muzejsko iskustvo koje istražuje uticaj i nasleđe knjige Luisa Кerola o Alisi u različitim disciplinama, medijima i vremenu“.

 

U program će biti uključena i tradicionalna muzejska Tržnica koju će pratiti prezentacije muzeja iz Srbije.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište