fbpx

header

9 romantičnih komedija za Dan zaljubljenih

dan-zaljubljenih

Bliži se, po mišljenjima mnogih, najromantičniji dan u godini. Provedite Dan zaljubljenih gledajući ljubavne filmove uz voljenu osobu. Donosimo vam listu naših favorita.

 

Top lokacije za kupovinu polovnih knjiga: Beograd je jedna velika biblioteka

 

Samo svetski trend ili ne, uvek je dobar povod za gledanje filmskih ostvarenja koja u nama bude najtananije emocije.
U nastavku vam nudimo naše predloge najlepših romantičnih filmova svih vremena:

 

1. Beležnica (Notebook)

 

Možda je suvišno uopšte spominjati ovaj film jer ga je većina pogledala, ali nikad nije na odmet podsetiti one koji još uvek nisu na sjajan izbor. Paralelna ljubavna priča koja govori o gubitku pamćenja sredovečne Eli Hamilton, i njenog supruga Noa Kalouna, uverenog da će čitanjem knjige o zajedničkim uspomenama iz mladosti, pomoći svojoj supruzi da ga se ponovo seti, najlepši je romantični film po mišljenjima mnogih svih vremena.
Njegova knjiga satkana je od najlepših dešavanja iz mladosti i ljubavi koja je odolevala svim izazovima, ostao im je samo ovaj poslednji. Da li uspevaju da odole poslednjoj prepreci, krije sam kraj filma.

 

Koji nas sve događaji očekuju za Dan zaljubljenih u Beogradu?

 

2.  “Igra sudbine” (Serendipity)

 

Džonatan i Sara upoznaju se u božićnoj gužvi na Menhetnu i odmah osete fatalnu privlačnost, ali se prepuštaju “znakovima pored puta”. U trenutku kada on zatraži njen broj, Sara mu odgovara da će se sresti ako im je suđeno da budu zajedno.
Film je prepun neverovatnih zapleta, a sam finiš otkriva zbog čega je “Igra sudbine” jedan od najvoljenijih filmova svih vremena.

 

3. Kako izgubiti dečka za 10 dana (How to lose a guy in ten days)

 

Endi je mlada novinarka koja sanja o tome da piše o političkim temama, ali čekajući da joj se želja ostvari ona radi u redakciji ženskog časopisa. Nesrećna zbog rubrike koju piše, dobija da radi članak o tome na koje načine žene udaljavaju muškarce od sebe, nakon kojeg joj je obećana promena rubrike.

 

Za ove filmove se čekanje isplati: Donosimo vam 10 naslova

Sa druge strane, Ben radi u marketiškoj agenciji i takmiči se za unapređenje sa još dvojicom kolega i uverava svog šefa da je on savršen za taj zadatak. Kako tvrdi, on toliko dobro poznaje žene da može da zavede gotovo svaku ženu za manje od 15 dana. Igrom sudbine, Endi i Ben će izabrati jedno drugo, ne znajući da su oboje na tajnim zadacima. I dok Ben na sve načine pokušava da zavede i zadrži Endi, ona će učiniti sve što je u njenoj moći da ga dovede do ludila.

Pritom, članak će biti zasnovan na ličnom iskustvu jer Endi planira da za deset dana osvoji i ostavi dečka. Upoznaje dečka Bena, koji je savršen plen za njen naum.

 

4. “P.S. Volim te” (P.S. I Love You)

 

Sreća bračnog para sa Menhetna prekida prerana Gerijeva smrt, koji baca Holi u očaj i želju da se zatvori u sebe.
Na proslavi njenog 30 rođendana dobija poruku od svog preminulog supruga Gerija. Ispostavlja se da je to samo prva u nizu poruka koje će ova mlada udovica dobiti, a sve one će se završavati istom rečenicom “P.S. Volim te”. Gerry je uredio da se te poruke koje je on pre svoje smrti napisao, Holi uredno isporučuju u nekoliko najvažnijih trenutaka u njenom samostalnom životu, koji će voditi nakon njegove smrti.

 

Izlazi treća sezona serije „Moja genijalna prijateljica“

 

5. “Stigla vam je pošta” (You’ve Got Mail)

 

Ketlin je vlasnica knjižare, koju je nasledila od majke. Iako živi sa dečkom, uglednim novinarom, zaljubljuje se u čoveka kog nikada nije videla, sa kojim komunicira samo putem interneta. U pitanju je Džo Foks, sin vlasnika lanca knjižara Foks koji jednu od svojih velikih filijala uskoro otvara upravo preko puta Ketline knjižare. Džo i Ketlin susreću se u stvarnom životu i postaju ljuti poslovni konkurenti, ne znajući da su se istovremeno zaljubili jedno u drugo, ali u virtuelnom svetu.

 

Retrospektakl okuplja domaću scenu: Žurka koja se ne zaboravlja

 

6. “Ja u ljubav verujem” (Notting Hill)

 

U Vilijamovu knjižaru ušeta Ana Skot, ljupka i poznata glumica iz Amerike, koja snima film u Londonu. Ljubazna i šarmantna, ona kupuje jednu knjigu od Vilijama. Njihova veza bi se tu završila da par minuta kasnije Vilijam nije istrčao napolje da kupi sok. Žureći da se vrati u knjižaru, naleće na Anu i prosipa sok po njenoj bluzi. Pošto živi u blizini, Vilijam joj ljubazno nudi da svrati do njega i opere fleku. Ana prihvata ponudu i zahvaljuje mu se poljupcem, koji nju iznenađuje više nego njega. Vremenom, Ana i Vilijam se bolje upoznaju, ali biti s najtraženijom ženom na svetu nije lako – ni u društvu najbližih prijatelja, ni pred novinarima koji su uvek željni senzacija.

 

 

7. “Odmor” (The Holiday)

Kameron Dijaz i oskarovka Kejt Vinslet prolaze kroz traumatična ljubavna iskustva, U očajničkoj želji za promenom, one će da zamene kuće i otputuju u suprotnim pravcima (Diaz u London, a Vinslet u Los Anđeles). Obe će da se nađu u potpuno nepoznatom gradu, ali će se jako brzo prilagoditi svom novom okruženju.
Iako obe misle da će sledeće dve sedmice provesti same, imaju neočekivane posete: Amanda će upoznati Irisinog privlačnog brata Grahama (Dž. Lov), a Iris Amandinog kolegu Majlsa (Dž. Blek).

 

Bogat program Festa: 88 filmova u 6 programskih celina

 

8. Zgodna žena (Pretty woman)

 

Romantična komedija o modernoj Pepeljuzi – o ljubavi ulične prostitutke i bogatog biznismena.
Uspešni biznismen Edvard Luis, zaustavlja se na Bulevaru Holivud i mladu, atraktivnu devojku moli za instrukcije kako da dođe do svog hotela. Vivijan Vard, koja radi kao prostitutka, bezuspešno pokušava da mu objasni put, pa se nudi da ga sama odveze do tamo. Stigavši u hotel, Edvard je moli da ostane sa njim nedelju dana kao njegova poslovna pratnja, za šta će joj dati 3.000 dolara i svoje kreditne kartice. Vivijan prihvata, ne sluteći da se on polako zaljubljuje u nju.

 

“Lepa Brena prodžekt” – o simbolu Jugoslavije i svim njenim lomovima

 

9. Pesma za tebe (Word&Lyrics)

 

Hju Gant glumi zaboravljenog pevača Aleksa Flečera, koji nakon 20 godina ponovo dobija šansu za povratak na scenu. Kraljica popa Kora Korman želi da baš on napiše pesmu, koju će zajedno izvesti na jednom nastupu. Jedini problem je što Aleks već godina nije napisao ni reč pesme. Ubrzo shvata da je Sofi Fišer (Dru Barimor), devojka koju je unajmio da se brine o njegovom cveću, talentovana za pisanje tekstova. Usprkos dvoumljenju, Sofi počinje sarađivati s Aleksom i počinje stvarati predivne pesme. Aleks I Sofi ubrzo shvataju da imaju naklonost jedno prema drugom,

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište