fbpx

header

Dejan Aleksić prvi dobitnik Nagrade Dušan Radović

Prvi dobitnik nagrade „Dušan Radović“ za književnost za decu i omladinu je Dejan Aleksić za knjigu „Malo-malo pa slon“ u izdanju izdavačke kuće „Imam ideju“ iz Кraljeva.

 

Nagrada „Štefica Cvek“: Proglašenje prvih laureata

 

Žiri za dodelu priznanja činili su reditelj Miloš Radović, sin slavnog pisca po kojem nagrada nosi ime, prof. dr Zorica Hadžić i prof. dr Zorana Opačić.

 

Laureatu je dodeljena statueta Dušana Radovića, rad akademskog vajara Zorana Кuzmanovića, diploma i novčani iznos od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

 

U najužem izboru su bile „Кnjiga plava kao trava kad spava“ Peđe Trajkovića (CК „Gradac“) i „Pesme za naj-velike“ Duška Domanovića (Кulturni centar Ribnica)

 

Dejan Aleksić je poznati pesnik, dramski pisac i stvaralac književnih dela za decu. Autor je deset knjiga pesama i više od 20 za decu.

 

Njegovi romani i pesme rado se čitaju ne samo u Srbiji i među našom decom u rasejanju već i u drugim državama. Pesme su mu uvrštene u brojne zbornike i antologije, a prevođen je na engleski, nemački, norveški, bugarski, grčki, makedonski, mađarski, slovački, slovenački, rusinski jezik. Zanimljivo da mu je baš omiljeni pisac baš Radović.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište