Boris Miljković dobitnik Nagrade Fondacije Tanja Petrović

header

Boris Miljković dobitnik Nagrade Fondacije Tanja Petrović

Reditelj i kreativni direktor Boris Miljković dobitnik je Nagrade Fondacije Tanja Petrović. Ovo priznanje dodeljuje se za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima i biće uručeno 28. februara u 14 sati u Galeriji Artget u Кulturnom centru Begrada.

 

Nagrada Runda: Odabrani najbolji izvođač, pesma i album

 

Laureat Boris Miljković je često nazivan renesansnim čovekom. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Кarijeru je započeo kao asistent režije čuvene serije „Otpisani“, da bi u tandemu sa Branimirom Dimitrijevićem obeležio umetnički život Beograda i Jugoslavije. Učestvovao je u radu gledanih emisija kao što su „Rokenroleri“, „Niko kao ja“, „Ruski umetnički eksperimenti“ i „Šumanović – Кomedija umetnika“.

 

Po oceni kritičara, Boris Miljković pripoveda slikama, baš kao što nam slikama i vizuelnim sadržajem prenosi priče, što se najbolje vidi u filmu „Povratak kući – Marina Abramovič i njena deca“, a posebno kroz dokumentarni serijal, emitovan na RTS-u, „Put u budućnost“, u kome je predstavio istoriju likovne umetnosti na našim prostorima, od 1950. do 2000. godine.

 

Miljković je napisao nekoliko knjiga, učestvovao sa performansima na međunarodnim izložbama, radio je u pozorištu, na fakultetima, dugogodišnji je kreativni direktor RTS-a. Deo njegovog savremenog video rada je predstavljen na izložbama Muzeja moderne umetnosti (MoMa) u Njujorku i Muzeja savremene umetnosti u Hjustonu.

 

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište