fbpx

header

Beogradska filharmonija i Gabrijel Felc: „Volite li Bramsa?“

Ukoliko je odgovor „da“, imate prilike da uživate u koncertu Beogradske filharmonije i šefa-dirigenta Gabrijela Felca 11. februara na Kolarcu, koji pripremaju koncert u čast Johanesa Bramsa.

 

Pored Johanesove uvertire za operu „Oberon“, programu se pridružuju i njegove dva simfonijske ostvarenja – „Varijacija na Hajdnovu temu“ i popularne Simfonije broj 3.

 

Čuveno pitanje “Volite li Bramsa?” odnosi se na veći deo repertoara ovog filharmonijskog koncerta. Centralno delo na programu je kompozitorova Treća simfonija, o čijoj popularnosti govori i podatak da je sam autor čak smatrao isuviše popularnom i izvođenom simfonijom, iako svestan njene vrednosti.

 

 

Ljubitelji filma će posebno uživati u ovom filharmonijskom koncertu budući da čuvena melodija njenog 3. stava obeležava stari klasik, film inspirisan pomenutim romanom Fransoaz Sagan, sa Ingrid Bergman i Entonijem Perkinsonom. Izvođenju ovog remek-dela, prethode “Varijacije na Hajdnovu temu” koje je premijerno izvela Bečka filharmonija, dok je za dirigentskim pultom bio sam autor.

 

Felc i Filharmoničari otvaraju koncert čarobnom i mističnom uvertirom za poslednju operu K.M. fon Vebera, “Oberon”, koja se posle više decenija ponovo nalazi na repertoaru filharmonijskog orkestra. Oberon je zasnovan na priči o kralјu patulјaka, koji je sa suprugom vodio raspravu o tome ko je manje veran u braku, muškarci ili žene. Kako na muzičkom jeziku zvuči priča o ovim intrigantnim iskušenjima, pokazaće Filharmonija u petak, a ulaznice za koncert su u prodaji na filharmonijskoj blagajni kao i onlajn.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište