fbpx

header

Bend Hrabri Krojač objavio prvi album „Pokreni se“

Hrabri-Krojač-Pokreni-se-2022

Beogradski bend Hrabri Krojač objavio je prvi album „Pokreni se“ i spot za pesmu „Srećna i vesela“.

 

Kao u istoimenoj bajci, Hrabri Krojač je jednim udarcem savladao čak osam pesama. Objavili su album „Pokreni se“, celovitu priču o suprostavljanju i suočavanju sa životom i onim što nam donosi.

 

– Potrebno je mnogo snage i strpljenja da se objavi prvenac. Deset godina nakon osnivanja, debitantski album je još važniji i veći za jedan bend. Zato je posebno zadovoljstvo predstaviti ovaj album – rekli su članovi benda.

 

Hrabri Krojač je četvoročlani beogradski sastav koji neprestano pravi svoj put. Iako nikada nije bio u fokusu muzičkih portala, čitavu deceniju je deo scene, kao i istorije koja je nastajala u BIGZ-u. Ime benda je nastalo u prvom prostoru koji su iznajmili u ovoj zgradi.

 

– Po priči, kada su ušli u njega, studio je bio pun krojačkog materijala i alata – otkrivaju.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hrabri Krojac (@krojachrabri)

 

Od 2011. godine kada je bend nastao, publika je imala priliku da čuje ove pesme u živom izvođenju, a neke od njih su već objavljene kao najavni singlovi. Ovo kompletno delo potpisuju Emilija Balan – vokal, Bojan Marjanović – gitara, Goran Mladenović – bas i Marko Marković – bubanj.

 

Bend je uvek imao želju da muzikom spaja ljude i prenese dobre vibracije, pa zato ne čudi veliki broj gostujućih muzičara, kao i broj ljudi popisanih na zahvalnici albuma.

 

Na pesmi „Koliko puta“ uhvaćen je i mali deo same zgrade BIGZ-a, jer, kako kažu, mogu da čuju razbijanje flaša u hodniku. Album je sniman u studiju P3 i Down There, dok su producenti bili Caspar NachtCassie Wijnberg, Ivan Petrović i Uroš Milkić.

 

– Kada se članovi benda okupe u minut do 12, a da se pritom nisu videli par godina, za realizaciju snimanja spota dovoljan je studio sa opremom kojom raspolaže i raspoloženje zajedništva i sreće zbog ponovnog okupljanja. Ne bismo da pišemo hvalospeve o ljudima koji su učestvovali u snimanju. Svakako dugujemo zahvalnost Dušanu Miniću i Petru Vojnoviću, snimateljima, za strpljenje i postavku snimanja. Srećni i veseli svesno ulazimo u novu fazu benda i potrudili smo se da takvo raspoloženje sa svim svojim manama najiskrenije prenesemo gledaocima i slušaocima ovog spota. Na kraju najveću zahvalnost dugujemo montažeru Milošu Kasaloviću, koji je uradio i kolor korekciju ovog spota. Zahvaljujemo se i izdavaču Glitch Records, za strpljenje, razumevanje i energiju koji su nam preneli da se ponovo aktiviramo – izjavili su članovi benda.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hrabri Krojac (@krojachrabri)

 

Album kako naslovom, tako i muzikom daje odgovor na pitanja koja svi imamo. Samo ako se pokrenemo, samo ako se suprostavimo i uradimo ono što možemo, tada će se desiti promena.

 

Hrabri Krojač nam kroz muziku daje energiju vlastitog iskustva. Predstavlja četiri prijatelja koji stvaraju iz iskrene potrebe, a na ovom albumu je ta emocija sačuvana.

 

Bez obzira na doba, situaciju i vreme, ovaj album pokreće i gura unapred. Dolazi deset godina nakon nastanka benda, ali u pravo vreme da inspiriše da u ovoj godini budemo najbolji što možemo.

 

Album je dostupan na svim streaming platformama.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište