fbpx

header

Autentična projekcija filma „Prolećna pesma” i druženje sa filmskom ekipom

Prolećna-pesma-film

Specijalna projekcija nagrađivanog filma rediteljke Natalije Avramović „Prolećna pesma” održaće se u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

 

Nakon projekcije publika će imati priliku da razgovara sa autorskom ekipom. Među njima će biti glumci Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Danica Maksimović, Milan Kolak, Gavrilo Avramović, Mia Radovanović.

 

Prolećna-pesma-film

 

Takođe, publika će moći da razgovara i sa scenaristom Ljubinkom Stojanović, producentom Nadom Savić, kompozitorom Markom Matovićem i rediteljkom Natalijom Avramović.

 

Rediteljka i scenaristkinja filma Natalija Avramović ovim povodom je izjavila da je njen cilj bio da snimi drugačiju priču koja polazi iz ženske glave, srca i duše. Želela je da pokaže nekonvencionalnu žensku junakinju, da je iskreno i hrabro ogoli.

 

Prolećna-pesma-film

 

– Mislim da je ovaj film nešto novo u srpskoj kinematografiji, da je sveža krv i meso, autentično delo. Osećam da sam otvorila put novom žanru koji je specifičan po strukturi i poetici i da menja percepciju kod gledalaca. Film izlazi iz konvencionalnih okvira srpskog filma i ostavlja publici nezaboravan utisak. Ovo autentično filmsko delo stiže pred bioskopsku publiku naše zemlje pravo sa domaćih i međunarodnih festivala – rekla je Avramovićeva.

 

O filmu „Prolećna pesma“

 

Film prati Petru, mladu rediteljku, samohranu majku, koja pokušava da normalizuje svoj život posle razvoda. Sprema se da snimi film o pesnikinji Desanki Maksimović. Očeva smrt uzburka u njoj osećanja kojih nije bila svesna. Biva pozvana na proslavu 15 godina mature u rodnom gradu, a i njena najbolja prijateljica se venčava na Adi Bojani. Pošto se veže za Vuka, njen život postaje emocionalno-seksualni rolerkoster koji je vodi do katarze, oslobađanja savesti i spremnosti da raširi krila.

 

Prolećna-pesma-film

 

„Prolećna pesma” je do sada imala veoma uspešan festivalski život. Film je dobitnik mnogih nagrada među kojima su nagrada za najbolju žensku ulogu Mihaeli Stamenković na „Festivalu del Cinema d’IDEA“, treća nagrada za scenario, Specijalna nagrada žirija novinara i filmskih kritičara za film „Prolećna pesma“ na Festivalu Filmskog Scenarija, nagrada „Mira Stupica“ za najbolju žensku ulogu Mihaeli Stamenković na Filmskiom Festival u Sopotu i specijalna nagrada za film na „SeeOnline Film“ festivalu.

 

Prolećna-pesma-film

 

Projekcija je zakazana za četvrtak, 10. februara sa početkom u 20 časova. Film će se prikazivati u bioskopima širom Srbije počev od tog dana.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište