fbpx

header

Intervju Vedrana Rudan „Obožavam Konstraktu, pesma uopšte nije glupa“

Vedrana Rudan

Velika sala SКC-a bila je tesna da primi sve koji su došli da vide i čuju najpopularniju spisateljicu na Balkanu, da kupe njen novi roman „Doživotna robija“ i strpljivo čekaju u redu da im potpiše. Vrcava Vedrana Rudan se našalila rekavši da zahvalnost za prisustvo tolikog broja ljudi duguje svojoj rodbini iz Rijeke koja je došla autobusima da je bodri. Istakla je da je „Doživotna robija“ drugačija od svih njenih knjiga pošto se bavi životima bogataša i pokazuje da „ni lova ne rešava sve“.

 

Vedrana Rudan

Foto: Rebelgrade

 

– Celi život je doživotna robija. Svesna sam toga sada kada sam s tri noge u grubu. Međutim, kada se osvrnem unazad, vidim trenutke sreće, na primer, kad me je kao devojku neki dečko odveo u krevet… Pomislila sam kakva je to sreća, a onda je u isti taj krevet odveo i moju prijateljicu, pa sam pomislila da je to nesreća. Sada, što sam starija, to sam srećnija, jer imam manje potrebe. Recimo, srećna sam kad me ništa ne boli. Nema žene koju muž nije zgrabio za guzicu, a ona peglala celu noć… I…, nećeš reći da te ostavi jer si umorna, već ćeš da raširiš noge. To je greška. Recept za srećan život je reći „ne“, što nisam ni ja sasvim savladala – rekla je Vedrana Rudan, a svi prisutni na promociji su se smejali.

 

Vedrana Rudan

Foto: Rebelgrade

 

Кažete da ste s tri noge u grobu. Odakle Vam treća noga?

 

-To je moja tajna, neću nikome da kažem.

 

Pišete i pričate o doživotnoj robiji, a ako je živeti teško, kako onda zamišljate smrt?

 

-Кao spas, ukoliko je bezbolna. Mada, bojim se smrti, ako je na rate. Uzgred rečeno, strasni sam borac za eutanaziju. Volim da se skrate muke onima koji pate, pa se i ja nadam da će tako biti i u mom slučaju. Skupila sam pare za eutanaziju, da platim da me ubiju u Holandiji.

 

Vedrana Rudan

Foto: Rebelgrade

 

Smatrate li da ćete kao popularna spisateljica biti sahranjeni u Aleji zaslužnih građana?

 

-Ne. To ne bih ni volela.

 

Plaši li Vas negativan uticaj retrogradnog Merkura?

 

-Ne, jer ne znam šta je to. Vidim da mnogi govore o tome, a ja stvarno ne znam šta je taj Merkur.

 

Hoćete li navijati za Кonstraktu na Evroviziji?

 

-Hoću. Obožavam tu ženu. Ona mi se mnogo sviđa, pesma joj uopšte nije glupa. Moja unuka takođe voli tu Кonstraktu i pevuši stihove „In corpore sano“.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište