fbpx

header

Bane Lalić za Rebelgrade: Jedna moja pesma nastala je u snu!

Bane Lalić, poznatiji kao Bane MVP. Svi dobro znaju kada se izgovori ovo ime jer se vezuje za hitove koji izazivaju nalet dobrog raspoloženja, a već godinama ih svi pevuše.

 

Frontmen MVP grupe neguje pravac muzike koji se ne sreće često kod nas, ali je očigledno od njegovog prvog stupanja na scenu- prihvaćen. „Celu noć i celi dan“, „Idemo gore“ kao i „Tu gde je ljubav ne postoji mrak“, samo su neke od pesama koje mnogi pevaju od reči do reči.

 

Lalića smo zatekli kad se uputio da popije kafu uz obalu mora sa našim poznatim glumcem Andrijom Kuzmanovićem. Po lepom danu odvojio je vreme da priča za Rebelgrade.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bane Lalic (@lalicbane)

Kakvo iskustvo „MVP“ nosi sa „Pesme za Evroviziju“ i koliko vam je to značilo, s obzirom na to da se nije radilo dve godine?

 

-Za „MVP“ pojavljivanje na „Pesmi za Evroviziju“ je bio izlet, da vidimo kako to sve funkcioniše. Svako ima pravo da mu se svidi ono što želi. Muzika je univerzalna, iako je osećaj za muziku subjektivan. Odlično smo se proveli, nismo očekivali nikakav uspeh, družili smo se sa odličnom ekipom. Sve u svemu, super iskustvo.

 

Sam pišeš pesme. Kako je moguće baviti se autorskim radom i ne povinovati se trendovima koji su sveprisutni?

 

-Upravo je Konstrakta pokazala da autorstvo može da uspe u Srbiji, ona je dokaz toga. Mi smo malo tržište, muzika je, kao što sam ranije rekao, subjektivna stvar. Poenta je u tome da ostanete svoji, dosledni sebi, kao i da imate želju da pružite istinu.

 

Kada smo kod Konstrakte, šta kažeš na njen plasman i pojavljivanje na Evroviziji?

 

-Odlična stvar, po mom mišljenju Konstrakta je napravila veliki uspeh. Najbolja poruka koju je iz Srbije mogla da ode u Italije je da „umetnica mora biti zdrava“. Izvitopereno je celo to takmičenje, iako su ove godine pesme bile odlične. Nažalost, uvek su neke stvari bitnije od muzike.

 

 

Da li se i tada na nacionalnom takmičenju osećao hajp oko nje, da li je bilo osetno da se izdvojila iz mase?

 

-Bili su svoji. To je meni bilo dovoljno da budu favoriti. Cela fora sa tapšanjem, sa koreografijom, videlo se da su drugačiji. Mi se inače znamo, svirali smo bar 15 puta i odlično komunicirali.

 

Muzika kojom se baviš nosi jedan pozitivan prizvuk i poruku, neodoljivo podseća na ono što je radio Bob Marli. Kako nastaju tvoji stihovi?

 

-Da nisam autor nikada se ne bih bavio muzikom. Ko ima ambiciju da bude maneken u muzici, neka izvoli, ne pronalazim se u tome. Iako retko pišem, to radim isključivo kada imam potrebu i kada me „ponese trenutak“. Napisao sam sada dve pesme za „Kolibre“, ali u suštini retko pišem i za kolege.

 

Postoji li neka posebna anegdota kako je nastala jedna pesma koju si napisao?

 

-Na primer pesmu „Svi smo slični“ sam napisao iz sna. Sanjao sam kako pevam pesmu koja ne postoji. Ustao, zapisao stihove, i ponovo nastavio da spavam. Pesme uvek nastaju spontano.

 

 

Osim snova, postoji li još neka okolnost u kojoj stvaraš, jer kažeš da to radiš veoma često?

 

-Dešavalo se da pesme nastaju kada „džemujemo“. Znači, društvo i ja se okupimo, sviramo, improvizujemo, i onda ja krenem da pevam. Zato i retko pišem pesme, jer mora da se desi trenutak.

 

Koja je tvoja poruka mladim autorima, šta bi trebalo da rade da bi što duže opstali na domaćoj muzičkoj sceni?

 

-Samo da budu svoji i da budu otvoreni. Potrebno je da širite vidike, znanja, i da osetite život. Bezuslovno!

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište