fbpx

header

IV dan za Rebelgrade: Bend izdao novi singl „Vreme“

singl-„Vreme“

Beogradski rok bend „IV dan“ objavio je prvi singl pod nazivom „Vreme“.

 

Bend čine vokal i basista Branko Vučetin, gitarista Marko Puzović, bubnjar Gojko Daković i klavijaturista Nikola Savić. Bend je prvu samostalnu svirku imao u klubu Fest u junu 2021. godine.

 

Tom prilikom, o pesmi smo razgovarali sa gitaristom benda Markom Puzovićem, kao i o planovima benda za budućnost.

 

Bend-IV-dan

Bend IV dan

 

Kakva je priča oko osnivanja benda?

 

– Bend je nastao u avgustu 2020. godine, vrlo spontano. Pevač i basista, Branko i ja smo se upoznali na nekoj probi sasvim trećeg projekta. Tu je on i predložio da napravimo bend. Početni cilj nam je bio da sviramo Deep Purple, Zeppelin i njima slične. On je doveo klavijaturstu Nikolu, a ja sam doveo bubnjara Gojka. Ostalo je, što bi se reklo, „istorija“.

 

U kom pravcu bend želi da se kreće i koji ste cilj sebi postavili?

 

– Bend trenutno prolazi kroz faze isprobavanja raznih žanrova i načina sviranja istih, eksperimentisanja sa različitim stilovima. Jasno nam je da će to uvek biti usko povezano sa rok muzikom jer nas je svu četvoricu taj žanr zbližio, što muzički što kao ljude. Cilj je isti kao i prvog dana kad smo se skupili da sviramo, pravljenje kvalitetne muzike, uživanje u istoj i naravno uporan trud da u tome budemo među najboljima – priča Marko Puzović.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Četvrti dan (@4_dan_bg)

 

Kakva je poruka koju šalje singl „Vreme“ i šta vas je inspirisalo da je napišete?

 

– Potrudili smo se da poruka pesme bude što jasnija, a to je: „nastavi dalje““ Kakva god nevolja da nas zadesi, najbitnije je uvek nastaviti dalje. Sva četvorica smo u određenom delu naših života morali voditi isključivo time da treba nastaviti dalje, iako se stvari čine bezizlazno.

 

Planirate li da izdate i album, kao i kakvi su planovi za budućnost?

 

– Naravno da je u planu i album, kao i EP i još par singlova pre istog, ali sve u svoje vreme. U pregovorima smo za par dosta poznatih festivala, a do tad smo u klubovima, što Beogradskim, što van.

 

Bend-IV-dan

Bend IV dan

 

Koja su to mesta u Beogradu koja biste preporučili publici koja voli isti zvuk kao i vi?

 

– Nažalost, da ste me pitali ovo pitanje pre par godina, sigurno bih imao mnogo više mesta da vam nabrojim. Trenutno prvo što pada na pamet su Fest, Garaža, Kuglaš, Zappa, Blue Moon… Lista je možda mala, ali siguran sam da će svako pronaći ono što želi u jednom od ovih mesta.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište