fbpx

header

Top lokacije za kupovinu polovnih knjiga: Beograd je jedna velika biblioteka

beogradski sajam knjiga

Miris starih stranica knjige može vas „baciti“ u neka bezbrižna vremena. Iako svaka knjiga, pa i nova ima svoje čari, ništa ne može da zameni osećaj držanje stare knjige u ruci i prstom menjanje stranica od požutele hartije.

 

Koliko puta ste preturali po staroj biblioteci u potrazi za nečim što će vas uvesti u svoj svet? Sama knjiga krije toliko toga, osim reči. U stanju je da promeni kako vidimo život, upozna nas sa samim sobom i čini da bolje razumemo druge ljude. Oko knjiga su se vodili ratovi, zbog knjga su se rađale ljubavi i one su skrivale i otkrivale najveće tajne. Toliku moć imaju.

 

Knjiga

Knjiga

 

Zašto je Beograd biblioteka?

 

Možemo učiti i jednostavnom šetnjom kroz grad, a tek kada uočimo knjige, ceo proces zvanično može da počne. Na svakom uglu glavnog grada ćete uočiti da neko prodaje knjige. Zato Beograd i jeste riznica znanja, istorije, svega što vam može pasti na pamet.

 

Svaki ćošak, svaka tezga bilo kakve sitnice da su u prodaji, možete naći barem jednu knjigu koja traži put do svog vlasnika kako bi bila kompletna. A isto važi i za vas. Sigurno ste imali knjigu iz detinjstva kojoj se izgubio svaki trag, a vi želite da je pronađete jer je ona nit koja vas povezuje sa detetom u sebi.

 

Lokacije na kojima možete kupiti knjige u Beogradu su gradske pijace, buvljaci, razni prodavci pored puta koji imaju pune tezge knjiga. Jednostavno- one su svuda. Kao primer može se navesti kupovina Orvelove knjige „1984“ od bake ispred pijace na okretnici autobusa na Karaburmi koja je prodavala sunđere i čarape. Osećaj je lep zbog knjige naravno, ali osećaj je lepši kada znate da ste nekome učinili tog dana.

 

Knjiga

Knjiga

 

Obavezne onlajn lokacije su i KupujemProdajem, Kupindo, Limundo, Halo oglasi i mnogi drugi. Baš na ovim sajtovima nađene su dve sada veoma retke knjige.

 

Prva, „Tajni vrt“ koju je napisao Fransis Hodžson Bernet, kupljena je na Kupindu, dok je druga „Čarobnjačka gilda“ od Trudi Kanavan veoma dugo „stajala“ u kutku Limunda čekajući novog vlasnika koji će upotpuniti svoju kolekciju, što i jeste. Dugo su tražene, ali su nađene. Zaključak je da su knjige i uspomene, ne samo nekoliko stranica papira.

 

Lokacije starih knjiga

 

Ovo su lokacije na kojima možete pronaći knjige kojima je potreban novi život.

 

Knjižara Pismo na Novom Beogradu – Osnovana 1991. godine  i nalazi se samo u TC Enjub u bloku 45.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Knjižara Pismo (@knjizara_pismo)

 

Bukinista u ulici 1300 kaplara u Starom Gradu – Štand na kom možete pazariti polovne knjige i ploče.

 

Mala Akademija – U centru Beograda, u pešačkoj zoni (Đure Jakšića br. 4), izdavačka kuća „AED studio“ otvorila je 10. februara 2012. knjižaru.

 

Bookantika – Knjige se mogu kupiti putem njihovog sajta ili na uličnoj tezgi u Gospodskoj ulici u Zemunu.

 

Antikvarnica Tvrđava – Nalazi se u centru Beograda u ulici Zmaj Jovina 5. Pronaći ćete pravu vrednost za vaš dom, antikviteti u bogatoj ponudi, izaberite sliku, lampu, ram, knjigu, starinski nakit ili nešto drugo po vašoj želji.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište