fbpx

header

U jednom lokalu na Vračaru nude četrdeset šoljica kafe

Kada dođete u „Pržioničar“ u Gučevsku 10 na Vračaru, s vrata će vas upitati koju kafu želite od najmanje četrdeset vrsta, a uz to sledi potpitanje hoćete li možda da crni napitak kombinujete sa još jednom, dve, pa i tri drugačije kafe…

 

Ne treba da brinete, jer tu rade odlični poznavaoci i degustatori kafe. Za one koji ne vole mnogo da isprobavaju, nudi se blaga ili jaka turska kafa na čijim šarenim pakovanjima piše “PržioNičar”.

 

Kafa

 

– Naša misija nije da samo ispečemo kafu. Mi se nismo udružili da bi napravili samo naš blend kafe. Mi smo na misiji da kafu učinimo dostupnom za sve i da uživate kao što i mi uživamo dok je stvaramo – kaže Darko Veljković iz Beograda.

 

“PržioNičar” u svom asortimanu ima više od pedeset vrsta kafe iz raznih zemalja, a pržionica je posebna po tome što svaki kupac može da napavi blend kafe po sopstnenom ukusu.

 

-U zavisnosti da li želite voćnu, svetlije ili tamnije pečeniju kafu, dolazite kod nas da napravimo crni napitak po vašoj meri. Obično se mešaju kafe iz raznih krajeva planete, a najviše se kupuje brazilska, pa afrička i azijska – kaže Darko Veljković.

 

Kafa

 

Naš sagovornik ističe da se blend pravi sa obično sa četiri, a maksimalno sa pet različitih sorti, jer u suprotnom se gubi smisao.

 

-Da bi kafa i u vašoj šoljici bila aromatična kao i u našoj mlevenje i pakovanje je proces koji Pržioničar posebno proverava. Mlevenjem na elektronskim mlinovima gde prefinjena granulacija igra ključnu ulogu u dobijanju kreme za nas, bila je presudna. Stoga su i naši mlinovi najsavremeniji za specijalno mlevenje tradicionalne kafe kako bi se izbeglo dodatno zagrevanje i promena ukusa. Svaki korak u stvaranju Pržioničar kafe softverski se upravlja i kontroliše da bi i vi uživali kao i mi u Pržioničar kafi – objašnjava Darko Veljković.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište