fbpx

header

Puzle sa oznakom „Made in Serbia“ su čista umetnost

Puzle “Jarilo” sa oznakom “Made in Serbia” su drvene, lepe, posebnog su oblika i edukativne. Jednom rečju – čist art. Priča o nastanku ovih puzli govori kako se talenat ne može obuzdati, da će izbiti u svim okolnostima…

 

-Nas dva drugara, obojica sa Fakulteta dramskih umetnosti, počeli smo da pravimo ove slagalice kada je izbila korona, jer smo se uplašili da neće biti posla u našoj profesiji. Razgovarali smo šta sve ljudi rade kada su zatvoreni kod kuće i setili se da sklapaju puzle. Na proleće 2020. napravili smo prvu slagalicu. Bio je to Beli anđeo veličine 10×12 centimetara. Pošto veliki svetski brendovi rade Van Goga, Mikelanđela, mi smo konstatovali da bi bilo dobro da se opredelimo za Belog anđela, Hristovo raspeće i Lubardu… Ubrzo smo krenuli i mi da crtamo, uglavnom kučiće, mapu Srbije i horoskopske znake – priča Ljubdrag Starovlah. Ovaj neverovatan umetnik ističe da je Jarilo najverovatnije jedina firma na svetu koja pravi drvene slagalice.

 

 

-Mislim da smo čak inovatori, jer smo pronašli novu tehnologiju, da crteže štampamo direktno na drvo. Drugi rade na kartonu pa lepe na drvo – dodaje Ljubodrag Starovlah.

 

Najkarakterističnije za Jarilo slagalice su dve stvari. Prva da je sve 100% proizvedeno u Srbiji, a druga karakteristika je da slagalica uglavnom ima oblik onoga što je složeno, recimo mape Srbije ili kučeta, a nisu samo četvrtaste na kakve smo navikli.

 

-Najviše se kupuju astrološki znaci jer je to savršen poklon, a potom edukativne slagalice za decu poput mape Srbije i zaštićene životinjske vrste Srbije – kaže Ljubodrag Starovlah.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište