fbpx

header

Mile Rizik – urbana legenda o kojoj se i danas priča

Gradski saobraćaj

Onima koji već duže vreme žive u Beogradu dobro su poznate gradske gužve, naročito popodnevni špic u saobraćaju, kada bi mnogi voleli da i danas imamo jednog Mileta Rizika, da nas spase u situacijama kada kasnimo.
Stari Beograđani dobro znaju ko je bio Mile Rizik, vozač gradskog prevoza, koji se smatrao paklenim vozačem, a danas urbanom legendom Beograda.

 

Mile Rizik bio je vozač GSP-a, ne zna se tačno na kojim linijama, pa je vožnja javim prevozom bila prava lutrija. Pričalo se da toliko brzo vozi da je u najvećem špicu od Karaburme do Kumodraža stizao za neverovatnih 35 minuta.
Ipak, jednom prilikom stigao je od Mirijeva do Trga Republike za neverovatnih 11 minuta, dok bi regularnim vozačima trebalo dobrih trideset do četrdeset minuta, što se ujedno smatra njegovim ličnim rekordom.

 

 

Foto: Youtube/printscreen

 

 

Dešavalo se da na početnoj stanici sedne na kraj autobusa, pretvarajući se da je jedan od putnika, a onda zagrmi sa kraja busa: “Gde je taj vozač? Nema ga, ja ću da vozim”. Mile bi potom seo u praznu kabinu i prepustio se svojoj, već dobro poznatoj, brzoj vožnji.

 

Priča se da Mile nikako nije bio imun na pripadnice lepšeg pola. Ne samo da je mnoge dame vozio u svojoj kabini, već je jednu dovezao tik ispred radnog mesta kako ne bi zakasnila na posao, bez obzira na negodovanja ostalih putnika.
Rizik je više puta bio kažnjavan i suspendovan sa radnog mesta, ali ni to nije uspevalo da opameti Mileta da sporije vozi.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište