fbpx

header

Ljubavna priča Srpkinje i Italijana oduševila posetioce Beldocsa

Italo Disco. The Sparkling Sound of the 80s

Ljubitelji dokumentaraca otišli su na Beldocs da gledaju „Italo disko. Blistavi zvuk 80-ih“, a uz to i čuli romantičnu priču Srpkinje i Italijana.

 

Ljubav između filmskog reditelja Alesandra Malazinija i Požarevljanke Aleksandre buknula je 2017. upravo na Beldocsu. Naime, Aleksandra je kao studentkinja radila na festivalu, a Alesandro je gostovao kao reditelj sa dokumentarcem „Ćićolina“. I onda se dogodila ljubav, sve se odigralo kao na filmu…

 

-Došao sam u Beograd i do kraja života se zaljubio u predivnu ženu – rekao je Alesandro Malazini u svom obraćanju publici u prepunoj sali pre emitovanja dokumentarca „Italo disko. Blistavi zvuk 80-ih“.

 

Italo Disco. The Sparkling Sound of the 80s

Foto: Rebelgrade

 

A kako se sve dogodilo, detaljnije nam je ispričala Aleksandra, filolog, koja je u tom periodu završavala master studije i učila nemački.

 

-Da se tada ode po Alesandra na aerodrom u Surčin, bio je posao moje drugarice, ali pošto ona nije mogla, ta obaveza pripala je meni. Alesandro me je taj dan zamolio da mu pokažem grad, pa smo naredna tri dana bili non-stop zajedno. Treći dan je rekao da je zaljubljen u mene, da hoće da me ženi, vodi u Nemačku i napravi mi dete. Pet godina smo zajedno, a od toga tri u braku – kaže Aleksandra koja je trenutno u poodmakloj trudnoći.

 

Italo Disco. The Sparkling Sound of the 80s

Foto: Rebelgrade

 

Srećni srpsko-italijanski bračni par živi u Nemačkoj, Aleksandra radi u medijima, a Alesandro kao reditelj.

 

„Italo disko. Blistavi zvuk 80-ih“ (“Italo Disco. The Sparkling Sound of the 80s”), nemačko-italijanski dokumentarni film, predstavlja svojevrstan umetnički vremeplov kroz muzički univerzum jedne ere. Reditelj Alesandro Melacini upotrebom dokumentarnog materijala, preciznim istraživanjem i osvetljavanjem vodećih ličnosti toga doba govori o Italo Disku, muzičko- sociološkom fenomenu nastalom u Italiji i potom razvijenom u Nemačkoj, koji je prevazišao plesnu muziku i prožeo čitavo društvo.

 

Italo Disco. The Sparkling Sound of the 80s

Italo Disco. The Sparkling Sound of the 80s

 

Melacinijev film pred gledaoce donosi vibraciju muzike u prostoru koji je istovremeno komercijalan i futuristički – i preko arhivskih snimaka i razgovora sa umetnicima i istaknutim figurama iz epohe 80-ih godina– razotkriva iskričavi zvuk koji je tada naveo celu planetu da zapleše.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište