fbpx

header

Kako je Vladimir u „Poršeu“ postao legenda Beograda?

Beogradski fantom, iliti Vladimir Vasiljević, proslavio se 1979. godine na ulicama glavnog grada i zauvek ušao u urbanu legendu Beograda.

 

Beograđani su ga upoznali onog trenutka kada je ukrao jedini model marke „porše“ koji je u tom trenutku postojao u srpskoj prestonici, a svi su dobro znali ko je u automobilu kada pored njih protutnji Vasiljević.

 

Vlada je imao tri strasti: brzu važnju, cigarete i jednu Vesnu.

 

Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi, ali priča se da je beogradski fantom brzo vozio da bi zadivio izvesnu Vesnu, za koji niko ni dan danas ne zna ko je, ni kako izgleda. Zna se samo da je živela u Bulbulderu, pa su se Bulbulderci hvalili što je ona baš iz njihove opštine.

 

Zvali su ga Vlada Opel, jer je navodno voleo da pozamljuje automobile ove marke, i Vlada Ključ, jer nisu postojala vrata vozila koja on nije uspeo da otključa.

 

Ono što je razlikovalo Vladu od ostalih kriminalaca je da je uvek posle pozajmljivanja tuđeg auta, isti vraćao vlasniku punog rezervoara, bez ijedne ogrebotine.

Foto: Youtube/printscreen

 

Naime, ono što je za kockare strast prema klađenju, to je za Vasiljevića bila brza vožnja.  Potpuno svestan posledica svog uživanja u ovom poroku, on je govorio: „Ne znam šta me vuče da ukradem kola. Znam da je to kažnjivo i da ću imati posledice, ali kada sam u automobilu ne izlazi mi se“.

 

On je zadavao velike muke i milicajcima svojim nevoravtnim automobilskim akrobacijama. Mnogi Beograđani tvrde da je ovo bio prvi rijaliti šou u Jugoslaviji, gde su građani bodrili Vasiljevića i navijali za njega u trci sa momcima u plavim odelima, sa rotacionim svetlima.

 

O ovoj beogradskoj legendi je 2009. godine napravljen i film, gde se navodi da Vladimir Vasiljević nije prošao nekažnjeno, već da je odslužio dve godine zatvora. Odmah nakon izlaska iz zatvora, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u kojoj nije postojao nijedan svedok. Ova situacija baca dodatnu misterioznost na omiljenog beogradskom mangupa, a isitina se do danas nije saznala, jer je njegov dosije nestao.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište