fbpx

header

Deda Mraz stigao u centar Beograda…

Odnekud je u centar Beograda stigao i Deda Mraz da upotpuni novogodišnju čaroliju. Bez obzira na godine nismo ga prerasli, ni odrasli, a ni deca, i svima unosi radost. I on kao svi, nekud se kreće užurbanim korakom, a iz džaka odjekuju zvona irvasa i sanki.

 

Drago mu je što izaziva pozitivne reakcije prolaznika, smeši se, a čini se i da se odvažno šepuri, ponosan na svoj novi kostim… Zanimalo nas je odakle mu tako lepo odelo, kuda ide, kako deca reaguju na njegovu pojavu, a naposletku ko je on u stvari…

 

 

-Ja sam dečiji animator, Sava Jovanović iz Beograda, mališanima sam zanimljiv, a kostim sam naručio iz Nemačke. Deda Mraz sam postao spontano, zabavljajući moje nećake. Kada sam već njih četvoro oduševljavao, poželeo sam pravo odelo. Drugarica mi je pozajmila karticu da poručim kostim od 38.000 dinara, a pošto mi je to sve bolje išlo, postao sam profesionalni animator – priča reporteru portala “Rebelgrade” ovaj veseli mladić. Daje nam svoju vizit kartu na kojoj piše: “Kakav deda, čudan deda, najlepši na svetu”, “Dolazi na kočijama, deli paketiće, animira decu, obilazi vrtiće”, “Deda Mraz na vašoj kućnoj adresi”… Kaže da ga zapratimo na Instagramu – jasamdedamrazhohoho.

 

-Pre svega obilazim kuće, igraonice i vrtiće, a skoro sam napravio i turu “vožnja kočijama”, čime su ljudi oduševljeni. Reč je o fijakeru. Kada neko zatraži uslugu Deda Mraza, ponudim i turu sa kočijama, vožnju, te predstavu za najmlađe – kaže Sava. A evo i kako animira najmlađe…

 

 

-Pitam ih da li su bili dobri, a oni mene da li sam pročitao pismo koje su mi poslali, gde mi je Baka Mrazica i gde su mi irvasi. Prva dva su laka pitanja, a za irvase mi je bilo malo komplikovano da odgovorim, pa sam stavio zvona u džak koji protresem kad im kažem da sam ih tamo negde parkirao. Kada čuju: “Videćeš irvase i kočije ako budeš bio dobar”, obično kažu da su bili, pa ih malo povučem za nosić i kažem: “Pa nije baš tako, nisi bio baš najsjajniji, malo ti je porastao nos” – priča Sava Jovanović.

 

Kada smo stigli na njegovo odredište, kod fontane u Knezu, pozdravio se sa još jednim Deda mrazom, kolegom, a kesu sa svojom odećom, onom civilnom, dao je prodavačici na trafici da mu pričuva, što je ona, u skladu sa novogodišnjim praznicima, učinila sa zadovoljstvom i osmehom.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište