fbpx

header

Mišelinov vodič konačno u Srbiji: Na listi čak 14 beogradskih restorana

Mišelinov gastronomski vodič (Michelin Guide) u Srbiji je predstavljen 7. decembra, a okupio je 14 restorana iz Beograda. Raspon kuhinja je raznolik, od klasičnih autentičnih do modernih i kreativnih.

 

Iz Mišelina navode da je geografska lokacija između Istoka i Zapada i bogatstvo razmene kroz istoriju, kao i višestruka kuhinja u Srbiji stvorila snažnu i raznoliku kulturu u kojoj obiluju turski, mađarski i uticaji ostalih zemalja sa Balkana.

 

Srbija je prepuna plodne i bogate zemlje i samim tim pruža visokokvalitetnu selekciju namirnica tokom cele godine, što hrane, što pića, a naročito se ističu vina. Dolazak Mišelina na srpsko tržište privući će posetioce da kroz srpsku kuhinju nauče više o našoj zemlji.

 

Srpski predeo pruža prelep asortiman visokokvalitetnih proizvoda tokom cele godine – a Srbija je kroz vekove bila poznata i po vinogradarstvu. Rezultat je kulinarska scena koja je živa, popularna i dostupna svima.

 

U Mišelinovom vodiču, nagradu „Bib Gourmand“ dobio je restoran Iva Nova balkanska kuhinja koji je opisan kao „prijateljski i komšijski kafe-restoran modernog izgleda u kom gurmani mogu uživati u tradicionalnim, zdravim balkanskim receptima koji su suptilno prefinjeni“.

 

 

Priznanje „Bib Gourmand“ dobijaju restorani vrhunskog gastronomskog kvaliteta i koji nude odličnu vrednost za uloženi novac.

 

Istakao se još jedan restoran i to zbog svoje posvećenosti održivosti. Bela Reka je vlasnički salaš koji se nalazi na Homoljskim planinama, nudi impozantan izbor domaćih sireva i mesa koje služe vinima sa njihovog imanja. Cilj istoimenog restorana, koji se nalazi u Beogradu, jeste promocija lokalnih proizvođača i očuvanje tradicionalne srpske kuhinje i srpskog identiteta.

 

Restorani preporučeni od Mišelinovih inspektora: Comunale Cafè e Cucina, Ebisu, Enso, Gušti mora, Homa, JaM, Langouste, Legat 1903, Magellan, Mezestoran Dvorište, Salon 1905, The Square.

 

Spisak svih lokacija koje je Mišelin odabrao možete pronaći na njihovoj aplikaciji.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište