fbpx

header

Izložba „This is Andrej Bjelić“ u galeriji „Kwart BW“

andrej-bjelic

Simboličnim nazivom izložbe „This is Andrej Bjelić“, mladi umetnik Andrej Bjelić prvi put će svoje radove predstaviti publici 15. januara u galeriji „Kwart BW“ u beogradskom tržnom centru Galerija.

 

Iako se u prvi mah može pomisliti da je izložba dobila ime po tome što je prva autorska u karijeri umetnika, zapravo izložbom preovladavaju autoportreti odakle naziv i potiče.

 

Pored autoportreta koji dominiraju, izložba sadrži nekoliko različitih stilskih i tematkih faza. Andrej, kako sam kaže, crta i slika inpirisan doživljajem sebe i sveta u kome živi, dragim ljudima, životinjama, kojima je posebno naklonjen.

 

 

-Andrejeva boja ima finoće i smelosti, ali nema straha. Njegov potez je slobodan, sa platna isijava životna radost, optimizam i izrazit smisao za humor, neka vrsta šarma koja čini njegovu umetnost visoko komunikativnom – ocenila je istoričarka umetnosti Ana Popović Bodroža.

 

Andrej Bjelić rođen je u Aleksincu 1996. godine, a trenutno živi i radi u Beogradu i po obrazovanju je grafički dizajner.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište