fbpx

header

Sva dešavanja u Beogradu tokom maja

noćne-žurke-Rok-koncert-noć-u-gradu-2022

Interesantna dešavanja u Beogradu obeležiće ovu 2022. godinu. Tu je najviše najavljenih koncerata raznih izvođača, ali i predavanja, predstava…  Lista je beskonačna. Plus, postoje i oni koji još uvek nisu najavili svoje događaje. 

 

Istina, ranijih godina je lista ovakvih događaja je bila bogatija, izvođači su bili bolji. Tačnije, tada kada su bili najpopularniji nastupali su i u Beogradu. Sada retko možemo videti da zvezde koje se nalaze na samom vrhu uopšte dolaze. Međutim, to ne umanjuje važnost najavljenog sadržaja, već samo da želja za raznolikošću postoji. Predstavljamo vam za sada sve događaje za koje znamo za maj mesec, a da su vredni vaše pažnje.

 

Za sam početak meseca, spremite se za Balkan Cheese Festival koji se održava 7. i 8. maja u Domu omladine Beograda. Imaćete priliku da probate retke i neobične vrste sireva i uživate u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao i poslasticama sa sirom. Na festivalu će biti izloženo oko 300 sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske i Italije.

 

Očekuje nas i Jubilarni 15. Beldocs festival dokumentarnih filmova. Festival je zakazan za period od 11. do 18. maja u Beogradu. Na jednom od vodećih dokumentarnih festivala biće premijarno prikazano, u dvanaest programskih celina, više od 100 filmova.

 

Koncert, jednog od vodećih dark wave bendova, Boy Harsher će biti održan u baru Subbeerni centar 13. maja.

 

boy-harsher-hide-beograd-2022

 

Ljubimac domaće publike Hernan Cattaneo nastupiće u Barutani 14. maja, na svom već tradicionalnom nastupu.

 

Koncert Josipe Lisac u Kombank dvorani je zakazan za 14. maj. Ovom prilikom će se beogradska publika podsetiti antologijskog značaja debitanstkog albuma ove pevačice „Dnevnik jedne ljubavi“.

 

Jedan sportski događaj, ovogodišnji 35. Beogradski maraton biće održan 15. maja na Međunarodni dan porodice.

 

U maju nas očekuje koncert Stjepka Guta i Big Benda RTS. Zakazan je za ponedeljak, 16. maj, sa početkom u 20 časova, u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca. Oni će predstaviti Novi, premijerni program kompozicija i aranžmana Teda Džonsa.

 

Koncert-Stjepko-Gut-i-Big-Bend-2022

 

Međunarodno proslavljeni grčki pevač Jorgos Dalaras ima veliki koncert 17. maja u Кombank dvorani. On će otvoriti 23. po redu Guitar Art festival koji će se održati od 17. do 21. maja.

 

Nastup mlade Švajcarkinje Lili Palmer se očekuje 21. maja u klubu Barutana sa početkom u 23 časova. Kombinujući impulsivni tehno i melanholične dip zvuke, Lili je pravi predstavnik evropskog andergraunda.

 

Lilly Palmer

Lilly Palmer

 

U Barutni, u nedelju 22. maja, dolazi nam bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović sa svojim bendom. Koncert se održava u okviru evropske turneje na kojoj promoviše svoj poslednji album „Live for Live“.

 

Poznati duo Dead Can Dance, Lisa Gerard i Brendan Peri, nastupiće 22. maja 2022. u beogradskoj Štark Areni u okviru „Europa 2022“ turneje.

 

Iron Maiden su svojoj turneji „Legacy Of The Beast 2022” dodali još šest evropskih gradova, uključujući i koncert u beogradskoj Štark Areni, 24. maja. Bend će izvoditi i pesme sa novog studijskog albuma „Senjutsu“.

 

Zatim, koncerti sastava Hooverphonic, poznati po hitu „Mad about you“, biće održani 26. i 27. maja na Bitefartcafe Summer Stage-u. Naći će se ponešto za svakog obožavatelja i nekoliko manje zastupljenih pesama iznenađanja.

 

koncert-Hooverphonic-Beograd-2022

Foto: Instagram

 

Nakon tog nastupa, u prestonicu stiže i zvezda američkog alternativnog roka, Kristin Hersh. Ovo će biti njen prvi nastup u Beogradu i to u Domu omladine. Koncert je najavljen za 27. maj sa početkom u 21 čas.

 

Svakog meseca ćemo objavljivati sva dešavanja u Beogradu iz meseca u mesec.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište