fbpx

header

Spoj istorije i budućnosti na Kalemegdanu: Spektakl u najavi!

Festival W?nder

U Muzeju Cvijete Zuzorić na Kalemegdanu 24. decembra biće održan jedinstven festival pod nazivom V?nder.

 

Publika će imati priliku da čuje Coeus, Illusori i MPathi kako sviraju uživo u Beogradu na veoma posebnoj lokaciji.

 

Festival V?nder je nagnut ka stvaranju izrazitih muzičko-prostornih doživljaja na pažljivo odabranim lokacijama širom Srbije. Cilj je da prikažu razne istorijske i kulturne znamenitosti, a teme su prilagođene u skladu sa tim.

 

Upravo zato tog dana odaju počast, Umetničkom paviljonu koji je otvoren 23. decembra 1928. godine i nosi ime najobrazovanije i najintrigantnije pesnikinje 16. veka Cvijete Zuzorić.

 

 

– Cvijeta Zuzorić važi za jednog od najuticajnijih zaštitnika umetnosti i nauke na našim prostorima. Njen paviljon je savršeno mesto za projekat Eminence jer nam je cilj da predstavljamo kulturno-istorijsko nasleđe i znamenitosti Srbije – rekli su iz organizacije festivala koji se nalazi na Kalemegdanu.

 

Kroz muziku se spajaju kultura i kreativnost, tradicionalno i moderno, istorija i budućnost. Stvaranje neponovljivih iskustava sinhronizovanjem prošlosti i budućnosti, novog i starog, fokusirajući se na predstojeće, ali nikada ne zaboravljajući prethodno.

 

Vonder festival je platforma koja komunicira sa umetnicima i kulturom i stvara iskustva koja traju doživotno.

 

Podsećanja radi, na događaj nije moguće ući ukoliko se ne ispoštuje jedan od zahteva: uverenje o vakcinaciji, negativan PCR test (ne stariji od 72h), negativan test na antigen (ne stariji od 24h), serološki dokaz prisustva antitela ili dokaz da ste imali covid u poslednjih 7 meseci.

 

Cena karte iznose 1.300 dinara za Standard level i 1.800 za Upper level.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište