fbpx

header

Ruski saksofonista Oleg Kireyev nastupa u Skadarliji

Svetski poznati ruski saksofonista Oleg Kireyev pred domaćom publikom nastupiće 22. januara u poznatoj boemskoj četvrti u Beogradu, u baru “Boembar”-u od 20 časova, a iako saksofonista najviše voli da izvodi džez klasike, nije žanrovski ograničen.

 

Saksofonista neće nastupiti sam, već u okviru kvarteta, a zajedno sa njim sviraće bubnjar Martin Đorđević, kontrabasista Branko Marković, pijanista Milovan Paunović i trombonista Ivan Ilić.

 

Koncert pod nazivom “JAZZ CLASSIC” je projekat koji sadrži džez standard velikana poput Džona Koltrejna, Sonny Rolinsa, Čarli Parkera i drugih u autentičnom aranžmanu Kireyeva i jedinstvenom izvođenju ovog kvarteta.

 

„Njegov hipnotički, senzualni zvuk ponekad je iz grla, kao kod Koulmana Hokinsa, drugi put hrapav, očaravajući kao kod velikog Bena Vebstera. I svira on ujednačeno što je svojstveno samo izabranim“ – piše veoma ugledni časopis „All About Jazz“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oleg Kireyev Official (@kireyevjazz)

Oleg Kireyev do sada je objavio 16 studijskih albuma, a nastupio je na brojnim svetskim džez festivalima poput London Jazz Festivala, New York Jazz Improv Festivala, legendarnog Montreux Jazz Festivala i drugih.

 

Iako najviše voli da izvodi klasični džez, ne Oleg ne preza od toga da zajedno sa svojim sastavom koketira sa etno, svetskom muzikom (world music) i smooth jazz-om, zbog čega je prihvaćen kod raznolike publike.

 

Naša publika do sada je imala prilike da ga sluša na Nišvil festivalu 2016, a sarađivao je i sa poznatim domaćim muzičarem Vasilom Hadžimanovim.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište