fbpx

header

Riječki bend Paraf premijerno pred beograđanima izvod novi singl “Dosta”

U bivšoj Jugoslaviji su se glavna stecišta panka nalazila u tri grada – Ljubljani, Rijeci i Novom Sadu, a riječki bend „Paraf“ od 1976. godine brani boje ovog pravca.

 

Novom pesmom „Dosta“ osmočlani bend nastavlja da bije svoju pank bitku, a novi singl će riječka grupa premijerno izvesti pred beogradskom publikom 30. decembra u sklopu manifestacije „Beogradska zima“ na Trgu Nikole Pašića.

 

S obzirom na to da se bend “Paraf” smatra pobornikom nedvosmilenog i direktnog pristupa, pesma “Dosta” govori o globalnim pritiscima, u bilo kom smislu, koja pripadnicima planete Zemlje uteruje strah u kosti na razne načine.

 

Članovi ovog benda tvrde da je glavna motivacija za nastanak pesme prezasićenost lažima koje su postale deo svakodnevice, pa shodno tome oni su imali potrebu da  kažu: “Dosta”.

 

Po prvi put u istoriji benda glasove su ukrstilli Pavica i basista Zdrave Čabrijan, uz podršku vokala Iva Močiboba, Valtera Kocijančića (vokal i gitara), Raul Varjan (klavijatura), Vlado Smicich Vava (gitara), Alen Tibljaš (bubnjar) I Deni Šesnić (gitara).

 

U nastavku teksta poslušajte novu pesmu pank benda iz Rijeke:

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište