fbpx

header

Premijera u DOT-u: Alex O’Rion konačno u Srbiji

Alex-O’Rion

Ekipa Progresivne Suze započinje novu godinu premijernim gostovanjem u klubu DOT. Gost je holandski DJ i producent Alex O’rion. Njegovo prvo gostovanje u Srbiji će biti 15. januara 2022. godine.

 

Alex O’Rion je sada jedan od najznačajnijih umetnika elektronske muzike, zvanično rangiran kao #3 najprodavaniji producent u 2020. u žanru Beatport’s Progressive House. Ima 25 hiljada slušalaca mesečno na vodećim platformama za striming.

 

Muzikom je počeo da eksperimentiše sa 14 godina, inspirisan muzičarima poput Sashe, Nik Worena i John Digwida. Počeo je kao producent na trance sceni. Međutim, njegov prelazak na progresivni žanr bila je velika, ali veoma uspešna odluka.

 

Njegova muzika je objavljena na najvećim izdavačkim kućama: Sudbeat, Lost & Found, The Soundgarden, Replug Records, Movement Recordings, itd. Muziku podržavaju Guy J, Hernan Cattaneo, Nick Warren, Cid Inc, Eelke Kleijn i mnogi drugi.

 

Nastupi uživo su ga pozicionirali kao veoma cenjenog DJ-a/izvođača u Holandiji, ali i u raznim zemljama širom Evrope. Bio je headliner na velikim događajima, mestima i festivalima kao što su Burning Man, Nature One (DE), Ministry of Sound / The Gallery (UK), Es Paradis (Ibiza), Amsterdam Dance Event (NL). Takođe se pridružio listi Movement Bookings-a za svoje predstavljanje širom sveta.

 

 

Za domaću podršku te večeri zaduženi su Igor D. i Aleksandar Marković.

 

Igor Davidović Igor D, je istinski zaljubljenik u Progressive House. Njegovi stariji setovi to i dokazuju jer se oseća emocija kroz svaki ritam pesme. Na sceni je od 2008. godine i za to vreme je nastupao uz velika imena. Tu spadaju Hernan Cattaneo, Guy J, Guy Mantzur, Dave Seaman, Marcelo Vasami, East Cafe, Finnebassen, Marcus Worgull, Mak Demand, Jelly For The Babies, DJ Acim, itd.

 

Igor D. je i jedan od lidera grupe Progresivna Suza, kao i jedan od domaćina Progressive Tales Podcasta.

 

Aleksandar Marković je tokom svog odrastanja, najviše pratio trance, tehno, house i na kraju progressive house festivalima Exit i Love Fest. Počeo je kao veliki fan trance-a i progresiva, dok se kasnije upoznao sa tehnom, house-om i deep house-om. Pokušava da sve ovo spoji u svoju muziku, pomalo od svega rekao bi on. Smatra da ono što pravi u svojim DJ setovima je zapravo ono što trenutno oseća.

 

Istražujući DJ opremu, klavir i sam softver, sa 16 godina se posvetio da nauči umetnost savršenog miksanja, osmišljavajući na svoj način kako da uradi određene stvari i učini svoje DJ setove zanimljivijim.

 

Tokom 2013. godine počeo je da nastupa u malim klubovima u Šapcu. Zatim se preselio u Novi Sad zbog studija, gde su mu se otvorile nove prilike da nastupa.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Progresivna Suza (@progresivna_suza)

 

Svom kolegi DJ-u Igoru D. se 2018. godine pridružio na sceni na nekoliko žurki za organizaciju Progressivna Suza u Novom Sadu i Beogradu. Priča se još više razvila kada je svake druge nedelje, bio jedan od domaćina podkasta Progressive Tales sa Igorom D.

 

Na proslavi prvog rođendana Progressivne Suze, 2019. godine, bio deo line up-a u poznatom beogradskom klubu DOT.

 

Ulaznice će biti u prodaji putem Cooltix online platforme. Za više informacija i eventualne promene možete pratiti na stranici Progressivne Suze i samom eventu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište