fbpx

header

No Sleep festival u Beogradu: Očekuju se dva izdanja u 2022. godini

No Sleep festival 2022

Zvanično Najbolji novi evropski festival, No Sleep nakon dve godine pauze se vraća sa dva izdanja u 2022. godini.

 

Ovaj festival, u produkciji EXIT tima i uz podršku domaćeg brenda Guarana, zbog pandemije nije mogao da obeleži uspeh. Upravo iz tog razloga, pored redovnog termina u novembru, biće održano i dodatno, slavljeničko izdanje 8. i 9. aprila 2022.

 

Festival će se održati u Luci Beograd, u hangaru Matrez, čija brutalistička arhitektura oduzima dah na prvi pogled.

 

Posle pauze od četiri godine, u Beograd stiže Nina Kraviz, čiji je nastup na ovogodišnjem Exitu bio i jedan od najboljih na svetskoj sceni. Sa njom stiže i živa tehno ikona i američki DJ ruskog porekla Zak Khutoretsky, poznatiji kao DVS1. Dok će legenda detroitskog techna DJ Bone prvi put nastupiti u Srbiji upravo na prolećnom izdanju festivala.

 

Nina Kraviz je trenutno na vrhuncu svoje karijere. Već je godinama jedan od najtraženijih izvođača elektronske muzike u svetu, a njeni novi pop singlovi haraju američkim radio stanicama. Pesme „Skyscrapers“ i „This Time“ remiksovale su njene brojne kolege ovog leta, uključujući i Solomuna. Hedlajnerka je vodećih svetskih festivala, kao što su Coachella, Primavera, Ultra, Awakenings, Time Warp, Sonar, a na Exitovoj mts Dance Areni nastupala je čak četiri puta, gde je postala praktično prvi izvođač kojem je publika stadionski skandirala ime. Njena izdavačka kuća „трип“ radi punom parom, a techno-trance himnu „Lolytrance“, koju potpisuje Antigone, mnogi smatraju za traku godine. Dok čekamo novi singl i nadolazeći album, Ninu možemo „sresti“ u super-popularnoj igrici Cyberpunk 2077.

 

Nina Kraviz

Nina Kraviz

 

DVS1 je ’90-ih učestvovao u stvaranju američke rejv scene, a danas je jedan od najpriznatijih svetskih DJ-eva i rezident kultnog kluba Bassiani. Poznat je po konceptu žurki Wall Of Sound, koje organizuje u Roterdamu od 2015. godine, a predvodio je velike svetske festivale, poput Decibela i Dekmantela. Takođe, puštao je i uz tehno pionire kao što su Jeff Mills i Robert Hood, dok su njegovu produkciju velikani poput Bena Klocka i Derricka Maya odavno svrstali u budućnost techno zvuka Srednjeg zapada. Ponosi se svojom zbirkom vinila, kolekcijom od 30.000 ploča i projektom MONOM, čiji je fokus prostorno planiranje zvuka.

 

DVS1

DVS1

 

DJ Bone je jedan od najcenjenijih predstavnika sa samog tehno izvorišta i detroitske scene, ali sa nepogrešivnim osećajem za savremeni zvuk. Neprikosnoven za vinilima, DJ pult je delio sa svim drugim velikanima Detroita, od Juana Atkinsa do Kevina Saundersona. Njegova strast za muzikom, jedinstven stil i virtuzno umeće pozicionirali su ga među techno velikane poput Jeffa Millsa, DVS1, Bena Simsa i Dave Clarka, istovremeno inspirišući mlađe generacije DJ-eva, kao što su Ben Klock i Ben UFO. Pored nastupa na prestižnim DJ festivalima kao što su Dekmantel, Movement ili Freerotation, DJ Bone pokreće svoje Further žurke u kultnom amsterdamskom klubu Radion, gde će mu jedan od prvih gostiju biti još jedna techno ikona Laurent Garnier.

 

DJ Bone

DJ Bone

 

Dvodnevne ulaznice za biće u prodaji od ponedeljka, 27. decembra u podne. Po „early-bird“ ceni od samo 1.990 dinara, dok će cena dvodnevnih VIP ulaznica biti 3.990 dinara. Količina ulaznica po ovim cenama biće ograničena, a moći će da se kupe putem prodajne mreže Gigs Tix.

 

Refundacija karata

 

Za kupce koji još nisu refundirali No Sleep till EXIT ulaznice postoji nekoliko opcija. Za ulaznice kupljene po ceni od 490 do 690 dinara, posetioci mogu da biraju jedan festivalski dan u klubu Drugstore; za ulaznice kupljene po ceni od 890 do 1.590 dinara, posetioci mogu da biraju jedan festivalski dan u hangaru Matrez; za VIP ulaznice po ceni od 1.990 dinara i više, može da se izabere jedan VIP festivalski dan.

 

Proces registracije za dan po izboru biće definisan naknadno, posle objave programa drugog dana festivala. Ukoliko im ne odgovaraju novi datumi i opcije, svi kupci No Sleep till EXIT ulaznica moći će da refundiraju ulaznice. Više informacija o procesu refunda biće objavljeno u ponedeljak, 27. decembra na Gigs Tix.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište