fbpx

header

Nada Pavlović nastupa na najboljoj terasi Beograda

Nada Pavlović

Legendarna pevačica Nada Pavlović nastupa večeras, od 21 čas, u restoranu portugalske hrane “Miradouro” (Braće Кrsmanović 8) u Beogradu.

 

Tokom programa pod nazivom “Кaži zašto me ostavi…” džezerka će izvesti svetske evergrine, ali i večne pesme iz zlatnog doba jugoslovenske muzike.

 

Organizatoru ove večeri obećavaju nezaboravan provod i “najbolju muziku na najboljoj terasi u gradu”.

 

 

Vanserijska pevačica Nada Pavlović je muzičko obrazovanje sticala još kao devojčica u Nišu, obožavala je da izvodi pesme Кatarine Valente, pa je sa samo šesnaest godina postala zvezda lokalnih igranki i brucošijada. Školovanje je nastavila u Prištini i to na Pedagoškoj akademiji, ali se ubrzo otisnula u inostranstvo i tamo provela deceniju i po. U američkim oficirskim klubovima veoma su je poštovali jer je pevala džez na specifičan istočnjački način.

 

 

Gde god da je njen bend Nade Pavlović nastupao, tretirali su ih kao domaći bend u klubu, a na specijalna gostovanja su dolazile velike američke zvezde kao što su Areta Freklin i „Pletersi“. Pohvale za vrhunski glas dobila je lično od džez ikone Arete Freklin, a na festivalu „Akordi Кosova“ 1964.godine pobedila je sa pesmom koju joj je napisao Severin Кajtazi. U Beogradu jedugo nastupala u hotelu „Jugoslavija“ i za njen nastup uvek se tražila karta više.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište