fbpx

header

Mladost, Gadost, Ludost: Kraj jedne ere i početak nove?

mladost-radost-ludost-gadost-gajba-2022

Jedna objava je bila dovoljna da se generacije klabera osete kao da im je neko zatvorio vrata druge kuće. Zatvara se „Mladost“.

 

„Hvala za 12 godina žurki i druženja! Vidimo se večeras od 23h. Last chance to dance. Vidimo se večeras, u „Mladosti“, „Ludosti“ i na „Gajbi“ na zatvaranju!“, objavili su na stranici bratskih klubova.

 

Zatvaranje posle 12 godina nateralo je i one koji nisu dugo izlazili da se nađu na lokaciji Karađorđeva 44. Vikend, od 6. do 8. maja bio krcat klaberima, kako seniorima, tako i juniorima.

 

 

Pola Beograda se sjatilo u Savamalu da poslednji put đuska u „Mladosti“, na tavanu gde je bila „Gajba“, ali i u „podrumu“ „Gadosti“. Red se nije smanjivao cele noći, a klaberi svih uzrasta su želeli da odaju počast mestu koje ćemo teško ponovo videti. Bar u takvom izdanju, lokaciji. Bilo je jedno jedino i neponovljivo.

 

Za one koji nisu upoznati, ali i za one koji nikada nisu posetili ovu jedinstvenu lokaciju…

 

Disko bar „Mladost“, zajedno sa svojom braćom i sestrama „Ludost“ i „Radost“ bio je klub u Savamali u centru Beograda. Skup klubova koji su bili poznati po gužvi, dobrim žurkama i najnovijim trendovima u klabingu.

 

 

Iako je klub nosio naziv „Mladost“, privlačniji je bio ozbiljnijoj publici, obično preko 30 godina. Mladost se sastojao od još dva lokala. Jedan posvećen disko, fank, džez i haus muzici, „Gajba“, drugi, u suterenu, posvećen deep tech i DJ nastupima, „Gadost“. Tu se nalazio i restoran „Radost“, sa izvarednom klopom od podneva do kasno u noć.

 

 

Na društvenim mrežama su se tokom vikenda svi opraštali sa ovim kultnim mestom. Ravnodušan, indiferentan niko nije, naročito ni koji su ovde bili kada je najbitnije za ovih 12 godina.

 

Ovde smo se upoznavali sa novim tehno trakama, vraćali u prošlost uz fanki i disko setove Dj-a Pere Di Rede, poznatijeg kao Peppe, jednog od suvlasnika klubova, ali i uživali u istinskom andergraundu.

 

 

Zahvalnica može biti mnogo duža, ali svako ima svoju neku priču… Sećanja koja naviru zajedno sa svitanjem… Omiljena lista pesama i prvi tračci sunca na obrazima… Gužva, ali ne toliko da bude nepodnošljivo… Provod koji će se pamtiti, ali i prepričavati narednim generacijama.

 

„Mladost“, „Gadost“, „Ludost“, „Radost“, „Gajba“ ostaje sa nama. Svaki bit (beat), svaki osmeh, svaki gutljaj omiljenog pića ostaće zapamćen. Kraj je jedne ere, ali to označava i početak druge.

 

Klubovi se, prema saznanjima Rebelgrade, zatvaraju zbog prodaje zgrade u kojoj su se nalazili. Međutim, klubovi će biti otvoreni na novoj lokaciji, bar bi trebalo.

 

Radujemo se tome, ali i beleženju novih uspomena.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište