fbpx

header

Letnji Magacinski Showcase: Žurka koja se ne propušta

letnji-magacinski-showcase

U nedelju, 19. juna, u Magcinu (Kraljevića Marka 4-8) održaće se Letnji Magacinski Showcase, povodom petnaest godina Magacina.

 

Osim toga što ćete imati priliku da uživate u torti i piću, videćete i video intrevjue sa Magacinskim komšijama, kratke performanse iz sveta plesa i cirkusa i zajedničku pesmu.

 

PROGRAM:

 

  1. Čaršijska filmografija; Intervjui sa komšijama

 

Zajednica korisnika Magacina je u saradnji sa komšijama iz dvorišta i okolnih zgrada sprovela seriju inturvjua-razgovora o sećanjima i današnjem odnosu prema našem komšiluku. Video intervjui će trajati od 30 do 40 minuta.

 

  1. Hor Naša pjesma

 

Nekoliko pesama iz repertoara hora. Naravno da su svi pozvani da se uključe u pevanje.

 

  1. Performans „Plesna terapija“, izvođačice: Anđela Žugić i Isidora Poledica

 

Ideja ove kratke prezentacije plesnog istraživanja jeste da prikaže važnost psihičkog i fizičkog zdravlja plesača. Njome se naročito ističe i važnost postojanja osobe koja te razume, saoseća sa tobom i sa kojom na isti način možeš da deliš sve – ples i emocije, reči i pokret.

 

  1. Performans „The road to the moon“ , izvođači : Ana Obradović i Rade Obradović

 

Plesni duet koji ispituje partnerske odnose i da li su današnje veze uopšte moguće. Kako zadržati lični prostor i ujedno se otvoriti ka drugome. Kako naći balans između inicijative i praćenja u odnosu; koliko je moguće međusobno slušanje i koja je uloga musko-ženskih aspekata za uspešnost veze i povezanosti uopšte.

 

  1. Tačka „Kontakt“, izvođačice: Petra Đurašković i Violeta Vasiljević

 

Da li blizina i distanca imaju zajedničke kontaktne tačke, prikazaće akrobatski duo kombinovanjem različitih disciplina savremenog cirkusa.

 

  1. Performans „Weltschmerz“, Kinetrop teatar, izvođačica: Ivana Koraksić;
    Muzičar: Duh

 

Planeta Zemlja je naš dom, ali mi nismo dobri domaćini. Pokretna emocija doživljaja sveta i čoveka u njemu. Za svetlo je zadružen Aleksander Zain, za zvuk Jugoslav Hadžić.

 

Ne propustite Letnji Magacinski Showcase 19. Juna.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište