fbpx

header

Koncert benda Van Gogh u Kombank dvorani

van-gogh-koncert-2022

Popularna beogradska rok grupa „Van Gogh“ nakon tri godine od akustičnog koncerta u Kombank Dvorani napraviće koncert ponovo na istom mestu.

 

Koncert se održava 11. i 12. marta imaće ponovo nastupe pod nazivom „Visoki napon“. Prvi zakazani koncert, 11. marta, već je rasprodat i odmah je otvoren novi datum za naredno veče.

 

Premijerno je emitovan i muzički spot za pesmu „Pipi“ sa ranijeg uspešnog albuma „Lavirint“ (2009).

 

Muzički trio koji čine Zvonimir Ðukić Ðule, Srboljub Radivojević Srba i Dragan Ivanović Gaga vraćaju se pesmama „visokog napona“. Njih decenijama kao grupa nisu svirali, a mogu autentično oslikati energiju albuma „No Comment“ od pre punih 25 godina.

 

Taj CD ujedno je bio i prvi live album grupe „Van Gogh“, snimljen na koncertu 1997. godine u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu.

 

– Koncerti će biti u huku, zvuku i dahu „Van Goga“. Planirali smo prvo samo koncert 11. marta, a onda je on brzo rasprodat, što nas nije iznenadilo. Ipak je ovo tihi dokaz da postoji još uvek publika koja voli rokenrol i neguje tradiciju te muzike, poštuje note na kojima je odrasla. Mnogo generacija je prošlo, odraslo i stasalo i očigledno ostalo verno zvuku rok muzike. To je Van Gogh prepoznao za ovih 36 godina postojanja – nadahnuto je izjavio Ðule.

 

Đule je istakao da koncerti ne mogu biti isti kao trijumfalne večeri 23. marta 2019. godine, jer kako je rekao, oni nikada nisu identični.

 

Ðukić se osvrnuo i na spomenuti live album „No Comment“ koji je imao zanimljiv koncept i specifičnost da su sve pesme nazvane po bojama. Takođe će i na ovim koncertima potpisati kompozicije svetlim koloritom.

 

– Želimo da izađemo iz sivila svakodnevice i tišine koja je nam je bila suđena prethodne dve godine. Ne ponovilo nam se – rekao je Ðule i podelio da su izuzetno uzbuđeni za novi spektakl u rodnom gradu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VAN GOGH (@musicvangogh)

 

Frontmen benda kao jedini pisac svih tekstova, kompozitor, aranžer, producent, pevač i gitarista, podvukao je da se tokom karijere nisu dodvoravali nikome. Ostali su svoji, zapravo dosledni sebi, a takva je i njihova publika, koja je ostala verna rok žanru i nije dozvolila da ih pokoleba drugi zvuk.

 

Bend će se publici predstaviti u potpuno novom svetlu sa 27 hit pesama iz različitih perioda njihove višedecenijske muzičke karijere.

 

– Biće to akrobatski nastup sa vizuelnim efektima, i malo ćemo možda poremetiti akustičnost sjajne sale Kombank Dvorane. Ovaj prostor je idealan za naš koncert, posebno jer sam i ja veoma zahtevan i nekad težak oko uslova. Ovde sve funkcioniše savršeno. Ako ste veliki na onim velikim binama, svakako možete tu energiju da podelite i na prostoru koji prima oko 1.500 ljudi – napomenuo je Ðule.

 

Bubnjar Srboljub Radivojević Srba je rekao da je taj koncert 2019. bio specifičan. Bio je toliko blizak i intiman, sa posebnom atmosferom kao da sviraju u svom domu.

 

– Sada nam je još veća želja, energija, strast, boje su jače u nama. Publika će se iznenaditi tokom koncerta – poručuje bubnjar Radivojević.

 

Premijerno je emitovan spot pesme „Pipi“ koji je tek sada stigao u javnost. Snimatelj neobičnog spota je Mane Šijan,a  učesnici igre senki u toj video priči su umetnici Lutkarskog pozorišta iz Niša. Grupa „Van Gogh“ se ne pojavljuje u spotu.

 

Bend je nazvan prema čuvenom holandskom slikaru koji je svojim remek delima osvojio svet. Grupa je ostavila duboki trag u muzici bivše Jugoslavije i Srbije.

 

Karte se mogu kupiti putem sajta Tickets.rs.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište