fbpx

header

Kezaja Džons dva puta nastupa u Beogradu

Koncert-Kezaja-Džons-2022

Muzičar Kezaja Džons održaće dva intimna koncerta u Beogradu u klubu Bitef Art Cafe.

 

Kezaja Džons je poreklom iz Nigerije. Nigerijski koreni u soul i ioruba muzici uticali su na njegov današnji zvuk u stvaralaštvu. Svojom neobičnom tehnikom sviranja i mešanjem sirovog bluza i oštrog fanka, stvorio žanr koji sam naziva „blufunk“.

 

Koliko god puta da slušate Kezaju Džonsa, nikada nećete slušati isti koncert. Upravo zato ponovo u Beograd stiže ovaj muzički revolucionar.

 

– Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro – kaže Kezaja.

 

Kezaja često ističe da su mu uzori Fela Kuti, Majls Dejvis i Džimi Hendriks. Njegov status kvalitetnog muzičara potvrđen je prvim albumom „Blufunk Is a Fact“ sa koga se izdvojio hit „Rhythm Is Love“. Publika širom sveta danas uživa u njegovim nastupima i brojnim hitovima među kojima se izdvajaju „Beautiful Emilie“, „Million Miles From Home“, „My Kinda Girl“.

 

Koncert organizuju Centar beogradskih festivala (CEBEF) i Musicology Sessions.

 

Cena ulaznica je 1.700 dinara, a kupuju se putem prodajnog servisa tickets.rs na prodajnim mestima i online. Ulaznice su za stajanje. Nakon kupovine ulaznice možete rezervisati mesta u klubu jer su mesta za stolovima ograničena. Broj za rezervacije je 063/594-294.

 

Ulaznice koje su kupljene za prošlogodišnji koncert koji nije održan usled bolesti umetnika, važiće za njegov koncertni nastup 10. marta 2022. godine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište