fbpx

header

Jozef van Wissem nastupa u Cetinjskoj

Jozef van Wissem

U četvrtak, 16. juna, u Dim-u (Cetinjska 15a) Jozef van Wissem održaće koncert sa početkom u 20 časova.

 

Avangardni majstor iz sveta srednjovekovne muzike, kompozitor i najpoznatiji lautista na svetu nastupiće u jednom od najatraktivnijh andergraund mesta u centru Beograda.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jozef van Wissem (@jozefvanwissem)

 

Od početka svoje kompozitorske karijere za cilj je imao da široj publici približi zvuke jedinstvene barokne laute, i u tome je u potpunosti uspeo.

 

Dobitnik je nagrade za najbolju muziku za film na filmskom festivalu u Kanu za svoje ostvarenje u vampirskoj drami „Samo ljubavnici opstaju“ (Only Lovers Left Alive). Sarađivao je sa Džimom Džarmušem, Džejmsom Blekšoom, Zolom Džizus i mnogim drugim neverovatnim ličnostima iz umetničke industrije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jozef van Wissem (@jozefvanwissem)

 

Objavio je više od 20 albuma gde je na autentičan način oživeo duh prošlosti, čemu je pridodao i svoj najnoviji LP «Behold! I Make All Things New» — instrumentalno, neoklasično delo, snimljeno tokom lokdauna između 2019 i 2021.

 

Održao je koncerte širom sveta, u akademskim salama, katoličkim katedralama i na najprestižnijim festivalima poput ATP-a i Primavera Sound-a. Svirao je svoju potpuno crnu baroknu lautu, izrađenu posebno za njega.

 

Ulaznice za koncert kreću se od 1.200 rsd po osobi, do 2.000 za dve osobe.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište