fbpx

header

„Jazz in the Garden“  u Botaničkoj bašti

jazz-in-the-garden-botanicka-basta-2022

Festival „Jazz in the Garden“ će se održati u Botaničkoj bašti u Beogradu. Tom prilikom će u Beograd doći Jazzanova Live, a najpoznatijim domaćim džez izvođačima će se pridružiti poznati reperi Marčelo i Skaj Vikler.

 

Na prvom beogradskom džez festivalu na otvorenom biće održano čak 14 koncerata na tri bine.

 

Festival „Jazz in the Garden“ je prošle godine preko noći osvojio publiku i muzičare i doveo ih u bajkoviti ambijent beogradske Botaničke bašte sa 7.000 posetilaca. Najveće iznenađenje poslednjih decenija na domaćoj džez sceni je na putu da stane u red sa renomiranim muzičkim dešavanjima u Beogradu i Srbiji.

 

Uz najpoznatije domaće džez muzičare, pred publikom će ove godine nastupiti i proslavljeni bend Jazzanova iz Berlina. Od prvog trenutka kada su se 1995. godine okupili kao grupa di-džejeva nije postojao šablon za to šta će Jazzanova u budućnosti biti. U svakoj fazi postojanja morali su da smišljaju nova pravila, ne držeći se samo jednog formata ili zvuka.

 

Jazzanova Live donosi u Beograd autentični spektakl oslonjen na muziku sa njihovog najnovijeg albuma „The Pool“. Za ovaj album kritika kaže da je najzreliji i najzanimljiviji do sada.

 

I svi drugi koncerti, koji će se održavati istovremeno na tri bine, biće u znaku vrhunske muzike i dobre zabave.

 

Jedna od najvećih zvezda savremene domaće džez scene, Jelena Jovović će s bendom Jazz Junction predstaviti kompozicije sa albuma „Heartbeat“. U bendu svira i Vasil Hadžimanov.

 

jazz-in-the-garden-botanicka-basta-2022

Foto: Ivana Čutura

 

Saksofonista Max Kochetov nastupiće sa svojim kvartetom. Njegov nedavno objavljeni album „Altered Feelings“ dobio je vrhunske ocene kritike. Kao specijalni gost pridružiće im se popularni reper Marčelo. Još jedna ovdašnja hip-hop zvezda Skaj Vikler izaćiće na veliki stejdž uz bend Manivi pevačice Ivane Vukmirović Manivi. I grupa Naked, koja donosi uzavrelu muzičku fuziju balkanske muzike i džeza, takođe će predstaviti novi album „Srećna tuga“.

 

Proslavljeni basista Nenad Vasilić nastupiće sa triom u kojem su pored njega harmonikaš Marko Živadinović i austrijski saksofonista Romed Hopfgartner. Svoj izvanredan novi album „Third Country“ predstaviće i pijanista Dragan Ćalina s kvartetom koji je sastavljen od najuzbudljivijih mladih džez muzičara Srbije danas. Vladimir Maričić predvodiće kvartet sastavljen od prekaljenih džez muzičara sa ovdašnje scene.

 

Trubač Ivan Radivojević, verovatno najveća mlada nada aktuelne džez scene Srbije, će nastupiti oba dana sa bendom sastavljenim od učenika MŠ Stanković.

 

Saksofonista Uglješa Novaković sa kvintetom će predstaviti album „Tales From the Past“. Bosque Sound Community, mladog basiste Miloša Bosnića, doneće ambijentalne zvuke ovdašnje altenativne džez scene. Na jednoj od bina nastupiće i beogradska klupska atrakcija bend Supersi, a konačno će James Brown Tribute Belgrade odati muzičku posvetu nekrunisanom kralju fank zvuka.

 

Festival „Jazz in the Garden“ se održava 2. i 3. jula.

 

Prošle godine ulaznice za dva dana festivala bile su rasprodate znatno pre nego što je festival počeo. Karte se mogu kupiti putem servisa tickets.rs po cenama od 1.800 dinara za subotu i 1.500 za nedelju. Oba dana koncerti počinju u 16.00 časova, a ulaz za posetioce biće otvoren od 15.30 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište